A közelmúltban a Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum elnyerte Magyarország legjobb vidéki sportiskolája címet. Az intézmény ennek apropóján elismerő oklevelet adott át a vele partnerségben lévő sportegyesületeknek, így kosárlabda-akadémiánknak is.

 

„A siker közös, emiatt is éreztük fontosnak, hogy megköszönni a bennünket támogató, velünk partnerségben dolgozó egyesületeknek, kluboknak az elvégzett munkát. Iskolánk a sportágazati képzés mellett országos sportiskolai feladatokat is ellát. A tanulmányi kötelezettség teljesítése mellett biztosítjuk tanulóinknak a sportkarriert, a tanrendben lehetőség van a korrepetálásra, a felzárkóztatásra, ha a versenyek miatt hiányoznak a tanórákról. Az eredményességi mutatók alapján az atlétáink, a tornászaink és az úszóink mellett a kosárlabdázók szerepeltek jól a szakosztályi versenyeken, diákolimpiákon, a B33-as sorozatban például diákolimpiai döntős volt a Bercsényi csapata” – fogalmazott Németh Zsolt igazgató, aki kiemelte, a kosarasokkal a kezdetektől, azaz 2005-től partneri kapcsolatban vannak.

 

„Kis túlzással az első labdafeldobáskor ott voltunk mellettük. Örülünk, hogy közép- és hosszútávon is látható az eredmény. Örömmel látjuk, hogy több egykori tanítványunk is eljutott az élvonalba, hogy egy közeli példát is mondjak: a felnőttcsapat jelenlegi tagja, a válogatott Ruff-Nagy Dóra is nálunk érettségizett, ahogyan a keddi emlékmeccsen az év edzője díjat átvevő dr. Barthalos István is az iskola tanulója volt, én voltam az osztályfőnöke” – tette hozzá az intézményvezető.

 

Az oklevelet az iskola évnyitóján vette át Németh Zsolttól Gálos László utánpótlás szakmai igazgatónk.