A Pink Month-kampány zárásaként a vasárnapi SERCO UNI Győr–Szekszárd mérkőzésen adta át klubunk elnöke, Fűzy András a több klubbal és egyesülettel közösen összegyűjtött egymillió forintról szóló adományt jelképező táblát Rozványi Balázsnak, a Magyar Rákellenes Liga elnökének.

 

Az Amerikai Rák Társaság és egy gyógyszergyártó vállalat javaslatára 31 évvel ezelőtt lett az október a mellrák elleni küzdelem hónapja. Ilyenkor világszerte kampányokkal hívják fel a figyelmet a megelőzésre és a rendszeres vizsgálatokra, hiszen az időben felismert betegség 90 százalékos biztonsággal gyógyítható.

A figyelemfelkeltő kampányhoz idén első ízben csatlakozott klubunk is.

 

„A mellrák elleni mozgalom egyik élklubja lettünk. Női sportolók edzenek, játszanak nálunk nap mint nap, így különösen fontosnak tartottuk, hogy mi is felhívjuk a figyelmet erre a betegségre. Nemcsak a felnőttjátékosainknál, hanem az utánpótlásban is, hiszen egyszer ezek a kislányok is felnőnek, anyák lesznek. A sport a legjobb és talán leghitelesebb eszköz arra, hogy megőrizzük az egészségünket. Emellett a szűrővizsgálatok is elengedhetetlenek ahhoz, hogy ha esetleg mégis baj van, időben felismerjük a betegséget, ezáltal sokkal jobb esély kínálkozik a gyógyulásra. Természetesen minden más betegség időben történő felismerése nagyon fontos, és ebben is segít a sport, hogy kialakuljon már gyerekkortól a testtudatosság, hogy minél korábban megismerjék saját testüket a sportolók” – fogalmazott korábban Fűzy András.

 

A kampányban való részvétel a csapat megjelenésében a pályán, illetve a klub saját csatornáin is jól látható volt: az első csapat játékosai a mérkőzések előtti melegítés során pink dobópólót, míg a mérkőzések alatt pink kiegészítőket viseltek, a klub honlapján és közösségimédia-felületein pedig októberben számos, a szűrővizsgálaton való részvétel fontosságát hangsúlyozó videós és grafikai tartalom jelenik meg. Klubunk a Magyar Rákellenes Ligával és az Esély a Gyógyulásra Rákbetegek Győri Egyesületévelközösen előadást szervezett Ignácz Magdolnával, aki maga is átesett a betegségen, és küzdelméről, illetve a céljairól egy könyvet is írt, melynek Legyőzhetetlen a címe.