Szombaton 18 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr a Vasas Akadémia otthonában lép pályára a bajnoki negyeddöntő második mérkőzésén. Miután a párharc megnyeréséhez két győzelem kell, és szerdán, a győri mérkőzésen magabiztosan tudtunk nyerni, így egy sikerre kerültünk ahhoz, hogy bejussunk az elődöntőbe, ahol a Szekszárd–TFSE-MTK győztesével találkoznánk. Amennyiben nem sikerülne lezárni a párharcot, akkor a mindent eldöntő harmadik mérkőzés április 2-án, 18 órakor lenne Győrben.

 

Erre a forgatókönyvre nem is szeretnénk gondolni, az első meccs alapján pláne nem, ugyanis azt a találkozót talán a vártnál is könnyebben nyertük 94–53-ra. Döntő volt a találkozón az első negyedben indított, a másodikban is folytatódó kiváló sorozatunk, az ott elért 20–0-val alapoztuk meg a magabiztos győzelmet. Bár a második tíz perc összességében kiegyenlített volt, a nagyszünet után megint sebességet váltottunk, és fokozatosan növeltük az előnyt.

 

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a Vasasnál több kulcsember is hiányzott, de nálunk sem volt Destiny Slocum – bár ő hetek óta nem tud játszani –, valamint Cyesha Goree is lebetegedett. Kérdés, utóbbi pályára tud-e lépni szombaton.

 

Ezzel a sikerrel egyébként tovább javult az összesített egymás elleni mérleg: immár 40 győzelemnél járunk tétmeccsen, és csak 1-szer kaptunk ki. A bajnokságban 38–1-re „vezetünk”.

 

Cziczás László korábban is elmondta: – Célunk, hogy két mérkőzés alatt befejezzük a párharcot. Az első mérkőzésen összességében nem játszottunk rosszul, ha az ott elkövetett hibák számát tudjuk csökkenteni, akkor megszerezhetjük az elődöntőbe jutáshoz szükséges második sikert.

Fotó: Nagy Gábor