SERCO UNI Győr–DVTK-HUN-Therm 100–97 (24–26, 32–30, 23–22, 21–19)

Győr, NB I-es női elődöntő, 1. mérkőzés, 800 néző. V.: Praksch, Makrai, Györfy.

SERCO UNI Győr: ELLENBERG 27/12, Dombai 7, DUBEI 13/3, Török 3/3, WILLIAMS 14. Cs.: RUFF-NAGY D. 16/3, Bach 3/3, OROSZOVÁ 11/3, Varga Zs. 3, Weninger 3. Edző: Cziczás László.

DVTK-HUN-Therm: AHO N. 15/6, KÁNYÁSI 10/6, GUIRANTES 28/3, Garbin 8/6, GREEN 10. Cs.: Bernáth 9/3, Kiss A. 3, JOVANOVIC 14/6, Aho T. Edző: Völgyi Péter.

Jól kezdtük a mérkőzést, Dombai triplája ugyan kimaradt, de dobás közben szabálytalankodtak vele, a büntetőket pedig bedobta. Dubei is eredményes volt, ezzel 5–0-ra elléptünk. A diósgyőriek is elkapták azonban a fonalat, és pillanatok alatt fordítottak, sőt, el is húztak egy 14–2-es rohammal. Időt is kért Cziczás László (7–14). Egy 6–0-val felzárkóztunk egy pontra, majd Oroszová kosarával 19–18-nál megint nálunk volt az előny. Most Völgyi Péter kért időt. A negyed hátralévő részében kosárra kosár volt a válasz, a szakaszt Bernáth triplája zárta le, ezzel 26–24-re a vendégek vezettek.

A második negyed DVTK-büntetőkkel kezdődött, majd Bach hármasával folytatódott, Ruff-Nagy középtávolijával pedig ismét vezettünk (29–28). Pár hiba elég volt, hogy a vendégek ismét egy kicsit nagyobb előnyt építsenek ki (31–36). Török fontos pillanatban szerzett triplát. Három perc alatt meglett az öt csapatfault, a diósgyőriek viszont ekkor még nullán álltak ebben a mutatóban. Ellenberg kosara után büntetőt is dobhatott – jól, így megint csak egy pont mínuszban voltunk (37–38). Egészen Dubei kosaráig. A negyed közepén fej fej mellett állt a két csapat (41–41). A folytatásban is hasonlóan alakult az eredmény, majd Ellenberg szerzett triplát (48–45). A válasz kosár plusz büntető volt a vendégek oldaláról. A félidő hajráját sikerült kicsit megnyomni, elléptünk 55–51-re, a nagyszünetben mégis egyenlő volt az állás (56–56).

A vendégek triplával nyitották a második félidőt, Williams duplával felelt. Ellenberg hármasával egyenlítettünk (61–61). Nem álltak le a csapatok a pontgyártással, a nagy rohanásból megint mi kerültünk lépéselőnybe (67–63). Fellélegezni nem lehetett, Kányási hármasa után 71–70 volt a javunkra, sőt, Guirantes – akivel nem nagyon bírtunk – ismét előnyhöz juttatta a miskolciakat. Szerencsére Ellenberg tett róla, hogy ez az állapot ne tartson sokáig, ahogyan a túloldalon Bernáth is (73–74). A zárószakasz előtt egy ponttal mi vezettünk, köszönhetően Ruff-Nagy szemfülességének (79–78).

A zárónegyed is diósgyőri triplával kezdődött, Oroszová egyenlített gyorsan (81–81). Kosár plusz büntetővel megint a vendégcsapat volt előnyben (81–84), Dubei triplájáig. Hosszabb kosárcsend volt mindkét oldalon, Aho Nina egy büntetővel – a második kimaradt – a diósgyőrieket mozdította el a holtpontról, bennünket pedig Ellenberg egy duplával (86–85). Kányási triplája nem hiányzott, szerencsére Varga Zsófia gyorsan egalizált (88–88). A hajrában négy ponttal megugrottak a vendégek (91–95), időt is kért Cziczás László. Bernáth után Aho Nina is kipontozódott, Ellenberg büntetőivel pedig megfeleztük a hátrányunkat. Újabb időkérésünk után 1:27-tel a vége előtt támadhattunk az egyenlítésért, vagy akár a fordításért, Williams szedte vissza Ellenberg triplája után a lepattanót, mellyel megint egál volt (95–95). Ellenberg bő fél perccel a vége előtt előnyhöz juttatta csapatunkat, de Kiss Angelika egyenlített. Ellenberg 2,8 másodperccel a vége előtt triplát dobott. Völgyi Péter időkérése után újabb kosár már nem esett, így 1–0-ás előnnyel utazhatunk a vasárnap 18.30 órakor kezdődő diósgyőri összecsapásra.

Cziczás László: Nagyon jó mérkőzést játszottunk, kiváló dobóformát mutatott mindkét csapat, ezúttal az is belefért, hogy ennyi pontot kapjunk. Bár az utolsó triplát Ellenberg szerezte, de nem ő nyert meg a találkozót, hanem annak köszöhető ez a siker, hogy sok jó egyéni teljesítmény volt a csapatban.

Ruff-Nagy Dóra: Fizikálisan nagyon kemény mérkőzés volt, melyen az utolsó pillanatig minden labáért, kosárért meg kellett küzdenünk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy nyertünk, szeretnénk vasárnap pontot tenni a párharc végére, de ez a mostaninál is nehezebb feladat lesz.

Völgyi Péter: Kiváló dobóformát mutatott a győri csapat, a támadójátékunkkal nekünk sem volt gondunk, viszont a végén mégis alulmaradtunk, így nincs más hátra, ahhoz, hogy bejussunk a döntőbe, vasárnap hazai pályán mindenképpen nyernünk kell.

Arella Guirantes: A meccs első negyedétől kezdve voltak gondjaink, nem egészen úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna. Nincs azonban még vége, vasárnap azon leszünk, hogy javítsunk, és kiharcoljuk a harmadik találkozót.