Csapatunk, a SERCO UNI Győr hét év után újra ezüstérmes lett a bajnokságban. A sikeresen szerepelt együttest Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester és Patkás Tamás parasportnagykövet köszöntötte a városházán.

 

Radnóti Ákos beszédében elmondta: „Nem először áll itt a csapat, ami nagy öröm és büszkeség számunkra. Az utóbbi időben elsősorban bronzérmeket szereztek a lányok, és az idei szezon kezdetén sem gondolták talán sokan, hogy bejut a döntőbe az együttes. Ezért elismerés illet mindenkit, aki hozzájárult ehhez, élen természetesen a játékosokat és a szakmai stábot, de tudom, rengetegen dolgoztak még a háttérben azon, hogy ilyen évet zárjanak a lányok. Magam is több mérkőzésen jelen voltam, és konstatáltam, hogy a nézőszám fokozatosan nőtt, a végjátékban remek hangulat volt a csarnokban, mely nyilván ösztönzőleg hatott a teljesítményre is. Kívánom, hogy ezen az úton haladjon tovább a társaság, és a jövőben is ehhez hasonló vagy még fényesebb sikereket érjen el, hogy újra itt találkozhassunk. A kosárlabda egyre népszerűbb a városban, és ehhez a város is hozzájárul, a napokban írtuk alá a támogatói szerződést, emellett az utánpótlás jövőbeni otthona is hamarosan elkészül, mely ráadásul választókörzetemben, Adyvárosban van, a volt Grabo-sátor lesz az ifjú kosaraspalánták képzési központja. Ugyanilyen fontos azonban a Móra-iskola közelében lévő hatpalánkos kosárpálya, mely a tömegsport igényeit igyekszik kielégíteni” – fogalmazott Radnóti Ákos, aki Patkás Tamással a város ajándékát adta át a jelenlévőknek.

 

A kosarasok egyébként nem sokat pihennek, hiszen júniusban Európa-bajnokság lesz, ahova a magyar válogatott is kvalifikálta magát, és több játékosunk esélyes a szereplésre, míg a szakmai stábban Cziczás László vezetőedző és Burdi Szabolcs fizioterapeuta is helyet kapott.