A Berlinben rendezett speciális olimpián a magyar kosárlabdacsapat harmadik helyet ért el. Az együttesben Hima Diána és Serbán Dóra speciális, míg Pozsgai Dóra partnerjátékosként vett részt Győrből.

 

„Először hat mérkőzést kellett játszani, mindegyik kilenc percig tartott futóórával. Ezeket a meccseket megfigyelők nézték, figyelték a csapatjátékot, az összhangot, és ezek alapján több divízióra osztották a mezőnyt, mi a legerősebbek közé kerültünk, eddig még egyszer sem szerepelt itt magyar csapat. Négy mérkőzés alapján dőltek el a helyezések, nagyon örültünk, hogy bronzérmet tudtunk szerezni” – mondta Pozsgai Dóra, aki az UNI Győr NB I/B-s csapatának is tagja.

 

„Nekem ez volt az első ilyen nagy rendezvény, melyen részt vehettem. Hatalmas élmény volt. Az eredményben sokat számított, hogy sok összetartásunk volt, elég hamar összeállt a csapat, jól megértettük egymást a pályán és azon kívül. Ha valamilyen probléma adódott, azt is mindig meg tudtuk beszélni” – tette hozzá a győri kosárlabdázó, aki mindenképpen benne szeretne maradni ebben a csapatban, de arról szerinte még korai beszélni hogy a következő, négy év múlva esedékes olimpiára – mely Ausztráliában lesz – utazik-e.

 

„Meglátjuk, de az év közbeni tornákon szeretnék majd a csapat segítségére lenni” – mondta végezetül Pozsgai Dóra.