Szerdán 20:30-kor az olasz Virtus Segafredo Bologna ellen lép pályára csapatunk az Euroleague Women-sorozatban. A Virtus ellen itthon egészen a negyedik negyedig tapadtunk riválisunkra, mindössze 4 ponttal voltunk lemaradva, majd a záró játékrészt 7 ponttal behúzva, elvitt minden pontot Győrből a Bologna. Az eheti visszavágón ismét szeretnénk megszorongatni az utolsó öt meccsét elveszítő ellenfelünket. Győri oldalról Cziczás László vezetőedző, valamint Ruff-Nagy Dóra és Bridget Carleton mondták el várakozásaikat, míg az ellenféltől Olbis André nyilatkozott.

 

Cziczás László: "Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült áttörni egy gátat, és sikerült legyőzni a Szekszárdot múlt hétvégén. Nagyon fontos lépés volt a következő időszakra nézve, hiszen szerdán is rendkívül erős ellenfél ellen játszunk majd Bolognában. A legfontosabb, hogy felhasználjunk minden lehetőséget arra, hogy a Sopron elleni összecsapásra legyünk száz százalékosak, mentálisan és fizikálisan egyaránt. Ennek fényében fogjuk menedzselni a szerdai Euroliga-találkozót."

Ruff-Nagy Dóra: "Jó meccset játszottunk itthon a Bologna ellen. Többször is visszajöttünk egálra. Ha ugyanúgy fogunk harcolni, mint a múltkori meccsen, és meg tudjuk akadályozni a gyors indításaikat, valamint a támadólepattanókat, akkor jó esélyünk lehet idegenben."

Bridget Carleton: "Nagy várom már, hogy ismét Euroliga-meccsen léphessek pályára, főleg Olaszországban, egy olyan csapat elleni, mint a Bologna. Ez újabb teszt lesz számunkra, ahol folytathatjuk a fejlődést és nőhet a csapategység. Emellett persze nagyon jó lenne egy győzelmet összeszedni ellenük."

Olbis André: „Kell a győzelem nekünk nagyon, hogy elhiggyük, van esélyünk a rájátszásba kerülni az Euroligában. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű, a Győr nem könnyű ellenfél, és most éppen mi sem vagyunk a legjobb formában. Nem szabad sokat gondolkodni azon, mi történt eddig a szezonban, a célunk az, hogy a legjobb intenzitással és akarással menjünk tovább. Nagyon motiváltak vagyunk, hiszen az legutóbbi öt Euroliga-mérkőzést elveszítettük, és eltökélt szándékunk javítani a mérlegünkön. Az utóbbi találkozóink mind egylabdás meccsek voltak, nem kezeltük jól a helyzetet, de tanulunk a hibákból, és jobban szeretnénk teljesíteni a jövőben.”

Fotó: Rébay Viktor, Nagy Gábor, Krizsán Csaba