Mint ahogyan azt nemrégiben hivatalosan is bejelentettük, Cyesha Goree visszatér Győrbe. A magyar válogatott játékos 2015 és 2018 között három szezonon keresztül viselte a zöld-fehér mezt, ezalatt 772 pontot szerzett a magyar bajnokságban. Cy Győrben kezdte európai pályafutását, és nálunk lett magyar válogatott is, amit azóta is képvisel. Hamarosan csatlakozik a kerethez, a júniusi Európa-bajnokságra való felkészülésre.

 

Goree győri évei után a Reyer Veneziahoz igazolt, majd a Perfumerias Avenida játékosa lett. Olasz és spanyol szereplése után 2019-ben visszatért Magyarországra a DVTK együtteséhez.

 

Az utóbbi három évet Szekszárdon töltötte, ahol meghatározó játékos volt, és nagyban hozzájárult a tolnai csapat sikereihez. Az 2022/23-as szezonban 14,4 pontot, 6,5 lepattanót 1,6 gólpasszt és 18,5 VAL-t átlagolt kék mezben.

 

A visszatéréséről így nyilatkozott Cy: „Itt kezdtem az európai karrierem, itt játszottam 2015 és 2018 között és mondhatom, hogy sikeres csapatunk volt. Nagyon fiatal csapat voltunk, én is új voltam az európai porondon. Bármennyire is tehetséges voltam, nem voltam igazán tapasztalt a legmagasabb szinthez. Az évek alatt három Euroliga szezont is lejátszottam, Magyarországon kívül Olaszországban és Spanyolországban. Úgy érzem sok tudást sikerült szereznem, és jobb vagyok, mint 2015-ben voltam. Izgatott vagyok, hogy Győrbe igazolhatok és hogy az elnök úr, valamint a stáb tárt karokkal várt vissza. Győr az otthonom volt, messze az otthonomtól. Itt bontakozott ki igazán a karrierem, itt lettem az, aki ma vagyok. Itt szereztem magyar állampolgárságot, itt játszottam először az Euroligában, és egyből az első szezonomban döntőbe is jutottunk a bajnokságban. Sok jó emlékem van innen, és alig várom, hogy elkezdjük a munkát és lássuk milyen messze mehetünk a sorozatokban.”

 

Üdv újra nálunk, Cy!