Szombaton 19 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr a TFSE-MTK vendégeként lép pályára NB I-es mérkőzésen.

 

Jelenleg mi a 2. helyen állunk 13 győzelemmel és 2 vereséggel. Ahhoz, hogy az alapszakasz végén is biztosan ezen a helyen végezzünk, a hátralévő három meccsből egyet kell megnyerni. A TFSE után a DVTK elleni hazai és a Sopron Basket elleni idegenbeli rangadó vár még ránk.

 

A fővárosiak ellen a 2019-es feljutásuk óta 15 alkalommal találkozott egymással a két csapat, 14-szer mi győztünk, ellenfelünk mindössze 1 alkalommal örülhetett, azóta viszont vendégként rendre mi bizonyultunk jobbnak, igaz, sokszor alaposan megküzdöttünk a két pontért. Most sem vár ránk könnyű meccs ellenfelünk vadonatúj csarnokában, ahol mostani szezonban a Sopron és a Szekszárd is elvérzett, a DVTK 5, a Pécs pedig csupán 2 ponttal tudott nyerni.

 

Ősszel hazai környezetben sem adta könnyen meg magát a TFSE-MTK, 81–75-re nyertünk úgy, hogy az első negyed végén a rivális vezetett (14–17), a szünetben döntetlen volt az állás (37–37), és a zárófelvonás előtt is csupán három pont volt a javunkra (56–53). Ezt a különbséget tudtuk az utolsó tíz percben megduplázni.

 

Az elmúlt két meccset betegség miatt kihagyta Kristine Anigwe, a szerdai, BEAC elleni MK-negyeddöntőn Molnár Laura sem állt rendelkezésre kisebb sérülés miatt.

 

Cziczás László vezetőedző a kupameccs után is elmondta: „Nagyon fontos és nehéz mérkőzés vár ránk szombaton este. Két napunk van erre felkészülni, de ez idő alatt azon a néhány edzésen mindent megteszünk annak érdekében, hogy maximálisan felkészüljünk ellenfelünkből. A védekezésünkön mindenképpen javítani kell, csak így lehetünk eredményesek.”

Fotó: Nagy Gábor