Szombaton délelőtt kezdetét veszi az ország felsőoktatási intézményei közötti legnagyobb sorozat, a MEFOB! Idén Miskolcra utaznak az egyetemista és főiskolás sportolók, ahol első ízben hozták össze a MEFOB összes sportágát és igazi fesztiválhangulatban dől el, kik a legjobbak egyes sportágakban. A Széchenyi Egyetem női kosárlabda csapata idén is a legjobb négy közé jutott és célja egyértelműen a tavalyi bronzérem még fényesebb medálra való cserélése. A csapatban két játékosunk is helyet kapott, Rozmán Lilla és Baffy Fanni közül ma utóbbit kérdeztük várakozásairól.

 

Már a tavalyi csapatban is ott voltál a hazai rendezésű MEFOB négyes döntőjén, ahol bronzérmet szereztetek. Mik a célok az idei tornán?

Igen, részt vettem a hazai MEFOB négyesdöntőn. Tavaly is, ahogyan idén is, úgy indultunk neki, hogy az első helyet szerezzük meg és úgy gondolom, idén minden esélyünk megvan rá. Persze egyik ellenfél sem könnyű, de azt hiszem, ez a sorsolás lehet a legjobb forgatókönyv számunkra.

 

Milyen hangulata volt a tavalyi MEFOB-nak?

Tavaly a hazai rendezésen csak a fiú és a lány kosárlabda volt Győrben, nem is volt meg az a nagy összetartó hangulata, mert mindenki ment a dolgára, vagy haza a nap végén. Az összetartó erő annyi volt, hogy együtt tudtunk szurkolni a fiúknak. Ilyet még sosem tapasztaltunk, hogy minden sport egyhelyen lesz.

 

Nagy fesztivált kerekítenek idén Miskolcon, a meccsek mellett jut majd idő a szórakozásra is?

Egyértelműen a kosárlabdára fogunk koncentrálni, hogy minél jobb eredményt érjünk el. Buliról, vagy szórakozásról nem lehet szó, amíg nem értük el a célunkat!