Együttműködési megállapodást kötött egymással az UNI Győr NKA és az Esztergomi Kosárlabdázók Egylete. A szerződést a Sopron Basket elleni bajnoki mérkőzést követően írta alá Fűzy András, akadémiánk elnöke és Erős Péter, az esztergomiak első embere.

 

„Nemcsak Győrben, hanem a régióban is szerteágazóan dolgozunk – kezdte Fűzy András. – A tatai és tatabányai régióban már több száz gyerek pattogtatja a labdát a mi égiszünk, szakmai támogatásunk mellett. Kerestük még a térképen azokat a fehér foltokat, melyen a kosárlabdát lehet fejleszteni, ott is tudjunk szakmai és tárgyi segítséget nyújtani, minél több játékost bevonni a képzésbe. Így kerültek képbe az esztergomiak, jövő év elején pedig a komáromiakkal is megkötünk egy hasonló szerződést. Ezzel Dunántúlon az egyik legnagyobb lefedettségű akadémia leszünk.”

 

„Nyáron kezdtünk gondolkozni azon, milyen lehetőségeink vannak, hogy tovább tudjunk lépni a szakmai munkában – kezdte Erős Péter. – Kláris Zoltánnal, a TSE Basket szakmai vezetőjével régóta jó a kapcsolatunk, az ő segítségével kerültünk kapcsolatba a győriekkel. Zoli szakmai munkáját ismerjük, személye garancia volt arra, hogy jó lehetőséghez jutunk. Klubunk az anyagi oldalt tekintve száz százalékig rendben van, vannak támogatóink, inkább a szakmai munka minősége volt a gond, ebben szerettünk volna előrelépni, és erre lesz most lehetőség ennek az együttműködésnek köszönhetően. Bízunk benne gyümölcsöző lesz ez a kapcsolat. Lány- és fiúvonalon egyaránt dolgozunk, a lányoknál még nem vagyunk annyira erősek, őket Tatára adjuk tovább, hogy ott fejlődhessenek. Ami nagyon lényeges, hogy a győri egyetem is komoly perspektívát nyújt, ráadásul nálunk itt a Suzuki-gyár, az autóiparban is erősek tudunk lenni. Ezzel pedig életpályamodellt is tudunk nyújtani a nálunk játszó kosárlabdázóknak.”

Fotó: Nagy Gábor