Szombaton 17 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr a Vasas Akadémiát fogadja NB I-es mérkőzésen. A fővárosiak ellen eddigi 38 tétmeccset játszottunk, ebből 37-et mi nyertünk, és mindössze egyszer maradtunk alul az angyalföldiekkel szemben (2019. december 21.: Vasas–UNI Győr MÉLY-ÚT 75–74).

 

A nyitófordulóban rendezett mérkőzésen magabiztos, 88–49-es győzelmet arattunk. Az első negyedben még szoros volt az állás, de 16–13-as vezetésünknél a játékrészt 6–0-ás rohammal zártuk le. A második tíz percet remekül nyitottuk, 9–0 után szerezte első kosarát a hazai alakulat. A 15. percben már több mint 20 pont volt a különbség (18–39). A Vasas egy 10–0-val felzárkózott, de a második félidőben magabiztosan őriztük előnyünket, melyet még növelni is tudtunk.

 

A Vasasból a közelmúltban távozott az amerikai Savannah Plentovich irányító-bedobó, helyére a szintén amerikai Jacaira Allen érkezett. A 25 éves, 180 cm magas bedobó rendelkezik európai tapasztalattal, a 2022/23-as szezonban a finn ToPo Helsinkiben és a szlovák Slavia BB-ban is játszott, a szlovák együttessel az Európa-kupában is szerepelt. Az idei szezont Puerto Ricóban kezdte a játékos, innen igazolt a Vasashoz.

 

Csapatunk a december 20-i, prágai Euroliga-találkozó után pihenőt kapott. A válogatottak a két ünnep között Székesfehérváron készültek a februárban esedékes olimpiai selejtezőre. Klubszinten kedd óta dolgozik együtt újra a társaság

 

Cziczás László az évnyitó mérkőzés előtt így nyilatkozott: „Az első napon még kicsit érződött a karácsony és a szilveszter hangulata a lányokon, de aztán hamar belerázódtunk, és napról napra egyre magasabb hőfokon pörög mindenki, amit jó látni. Örülünk, hogy Kristine Anigwe is becsatlakozott a munkába, még könnyített edzést végez, de lassan teljes lesz a keret. A Vasas ellen nem lesz könnyű dolgunk, hiszen keményen védekező együttes, tele sok-sok tehetséges fiatallal. A közelmúltban új embert is igazoltak, akinek van nemzetközi tapasztalata. Mindentől függetlenül természetesen a célunk nem más, mint a győzelem megszerzése.”

Fotó: Vörös Dávid