Kedden 18 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr a TFSE-MTK-t fogadja az egyetemi csarnokban a női NB I rájátszásában. A negyeddöntő az egyik fél két győzelméig tart. A második összecsapás pénteken 18 órakor lesz a fővárosban.

 

Ellenfelünk 9 győzelemmel és 13 vereséggel a hetedik helyen zárta az alapszakaszt. Magyar Bianka együttesében heten vannak, akik tavaly is náluk játszottak: Baa Dominika, Burján Laura, volt játékosunk, Dúl Panka, Király Andrea, Németh Alma, Szeitl Vanessa és Theodoreán Alexandra. A 2022/23-as évadra öten csatlakoztak Magyar Bianka együtteséhez, így Dúl Terka és Pusztai Petra a Vasastól, Hegedűs Janka a Csatától tette át székhelyét a TFSE-hez. A légiósok közül új játékos a korábban a PAEC-nál szereplő Tyaunna Marshall, Khaalia Hillsman ugyanakkor nyolc meccs után távozott a fővárosiaktól. Helyére az amerikai Lauren Manis érkezett, aki korábban a Cegléd színeiben szerepelt, a szezont az izraeli első osztályban kezdte.

 

A két csapat eddig 12 alkalommal találkozott egymással, ebből 11-szer mi jöhettünk le győztesen a pályáról, az egyetlen vereségünket a 2019/20-as szezonban szenvedtük el, akkor 70–62-re kaptunk ki idegenben. A legnagyobb különbségű sikerünk 23 pontos, ezt kétszer is elértük, tavaly, az 5–8. helyért vívott rájátszás során (87–64), illetve idén szintén hazai pályán nyertünk ennyivel (97–74). A mostani szezonban idegenben 81–64 lett a javunkra. Érdekesség, hogy a playoffban ez már a harmadik párharcunk lesz a TFSE-vel, korábban ugyanígy a negyeddöntőben találkoztunk, legutóbb pedig az 5–8. helyért ellenük kezdtünk. Eddig mindkét párharcot 2–0-val abszolváltunk, a terv most is ez.

 

Mi 19 győzelemmel és 3 vereséggel a második helyen zártuk az alapszakaszt. Ezt a pozíciót a hétvégén a Szekszárd otthoni legyőzésével biztosítottuk be. Ezen a meccsen sem állt már rendelkezésünkre Beatrice Mompremier, aki még a Magyar Kupa elődöntőjében a Sopron ellen sérült meg. Centerünk azóta haza is utazott, már nem tud pályára lépni a szezonban, hiszen vállműtét vár rá.

 

Cziczás László vezetőedző a Szekszárd elleni teljesítménnyel elégedett volt, ahogyan fogalmazott: „Nagyszerű győzelmet arattunk, igazi csapatmunka volt. Olyan teljesítményt nyújtottunk, melyre lehet építeni a folytatásra.”

Illetve az alapszakasz értékelésben annyit mondott a szakember: „A lényegi rész most következik, Beatrice nélkül ez azért nem lesz egyszerű, de volt egy kis időnk, hogy ennek megfelelően kicsit átalakítsuk a játékunkat.”