Szombaton 18 órakor a Sopron Basket otthonában zárjuk a bajnoki alapszakaszt. Az már biztos, hogy a második helyről folytatjuk, így ilyen szempontból a mérkőzésnek nincs tétje számunkra, ugyanakkor arra komoly befolyása lehet a végeredménynek, hogy mögöttünk a Szekszárd–Sopron–Pécs trióból melyik végez a harmadik, a negyedik és az ötödik helyen. Ez pedig az elődöntős párharcot határozza meg.

 

A soproniak egy hete Győrben – nem kis meglepetésre – megnyerték a Magyar Kupát, ahol mi bronzérmesek lettünk. Az MK során a címvédő zöld-sárgáktól hiányzott Fegyverneky Zsófia, egykori játékosunk, Beatrice Mompremier, valamint Yvonne Turner. Utóbbi játékára most sincs esély, a többiek viszont elképzelhető, hogy ott lesznek majd a szombati találkozón a Novomatic-aréna parkettján.

 

A tétmeccseket tekintve a soproniak hatalmas fölényben vannak az egymás elleni mérlegben, de decemberben, a győri mérkőzésen sikerült 105–91-re megvernünk a Sopront, ennyi pontot korábban még egyszer sem dobtunk az immár 30 aranynál – a hazai és a nemzetközi sorozatokat is figyelembe véve – járó együttesnek.

 

Nálunk is volt egyébként hiányzó a Magyar Kupa-hétvégén: Destiny Slocum nem állhatott a szakvezetés rendelkezésre. Kérdés, hogy az amerikai irányító szombaton tudja-e segíteni a csapatot.

 

Cziczás László vezetőedző így nyilatkozott a várakozásairól: – A Sopron ellen mindig nehéz mérkőzésre van kilátás, saját pályájukon meg kimondottan az minden összecsapás velük szemben. A Magyar Kupában is bizonyították, hogy bármilyen felállásban, bárki ellen képesek a kiemelkedő teljesítményre. Noha nincs számunkra igazi tét, azért szeretnénk jó eredményt elérni, de ennél is fontosabb, hogy olyan állapotba kerüljünk fizikálisan és mentálisan is, hogy a rájátszásban a lehető legjobban tudjunk szerepelni. Ezen dolgoztunk a héten, és ezt szeretnénk folytatni a továbbiakban is, ráadásul a jövő héten már a negyeddöntős párharcok várnak ránk. Van tehát előttünk feladat bőven, igyekszünk ennek megfelelni.

Fotó: Nagy Gábor