UNI Győr-MÉLY-ÚT-PINKK 60-58 (17-24, 17-16, 18-7, 8-11)

Szekszárd, Sió-kupa felkészülési mérkőzés.

UNI Győr: Kiesel 11, Dubei 11/9, Dombai 11/3, Lass 8, Barnai 5. Cs.: Rozmán 2, Révész 2, Baffy, Ferenczi, Mansaré 4, Milkovics 2, Weninger 2, Kéita 2. Edző: Iványi Dalma.

A torna harmadik mérkőzésén több lehetőséget kaptak fiatal játékosaink, Török Ágnes nem is volt keretben. Az első félidő a riválisnak sikerült jobban, rögtön az elején 15-2-re ellépett a PINKK, innen kezdtük meg a felzárkózást. A nagyszünezben már csak hat pont volt a hátrányunk (34-40).

A fordulást követően sokkal pontosabban játszottunk, a harmadik szakasz utolsó perceit 13-3-ra nyertük, és ezzel átvettük a vezetést, sőt, kilenc ponttal elléptünk (56-47).

A hajrára feljött a PINKK, de a győzelem meglett, így két sikerrel és egy vereséggel zártuk a felkészülési tornát.

Iványi Dalma: – Mindhárom mérkőzést ki tudtuk használni arra, hogy megnézzük, hol tartunk csapat- és egyéni szinten. Nem az eredmény volt az elsődleges, hanem az, hogy mindenkinek lehetőséget tudjuk adni. Néha emiatt felforgatott ötösökkel álltunk fel, voltak hibák is a játékunkban, a koncentráció nem volt mindig százszázalékos, néha türelmetlenek voltunk, kapkodtunk, ami a mostani végjátékban is látszott, de az is kiderült, hogy a gyors, sok mozgásra épülő rendszer, amit játszani szeretnénk, működik, ha precízen hajtjuk végre. Az egész szezonra az a célkitűzésünk, hogy minél több fiatalt beépítésével építsünk erős csapatot, ebben is léptünk előre sokat, a fiataljaink ott vannak a küszöbén annak, hogy készen álljanak erre a szintre, jól dolgoztak a felkészülés során. A hosszú távú célokhoz kell felhasználni ezeket az edzőmeccseket, be kell dobni őket a mély vízbe. Bizonyították most is, hogy ha azt csinálják, amit gyakoroltunk, akkor szép dolgokre képesek, emellett megtapasztalják, miről is szól az NB I fizikálisan, koncentrációban. Erőben egyébként jól bírtuk, felvettük a Szekszárddal is a kesztyűt ebben, a PEAC és a PINKK elen pedig azt gondolom, jobbak voltunk ezen a téren. Kezd beérni a kemény munka. Erre alapozva kell tovább dolgozni a szezon rajtáig.