TFSE-MTK–SERCO UNI Győr 64–81 (19–20, 21–17, 8–26, 16–18)

Budapest, NB I-es női mérkőzés, 150 néző. V.: dr. Mészáros, Makrai, Gruber.

TFSE-MTK: Dúl P. 7/3, Dúl T. 6, MARSHALL 7, Pusztai 11, Hegedűs 7/3. Cs.: Király 2, HILLSMAN 18, Burján 4/3, Szeitl 2. Edző: Magyar Bianka.

SERCO UNI Győr: Ellenberg 8, DUBEI 8/3, Dombai 7, TÖRÖK Á. 14/12, MOMPREMIER 15. Cs.: Bach 8, Williams 8, RUFF-NAGY D. 11, Oroszová 2, Weninger, Varga Zs., Rozmán. Edző: Cziczás László.

Nehezen melegedtünk bele a játékba, csak a harmadik triplakísérletünk volt jó. Dubei követte el, ez volt az első kosarunk a meccsen, ezzel vezettünk 3–2-re. A folytatásban hullámzó volt a játék, a negyed közepén 9–7 volt a TFSE javára. Egy 7–0-ás sorozattal fordítottunk, 11–16-os állásnál Magyar Bianka időt is kért. Vissza is kapaszkodott a hazai gárda (15–16), sőt, fordított is (19–18), de szinte a dudaszó pillanatában Williams betalált, így tíz perc játék után egy ponttal mi vezettünk (19–20).

A második szakasz Bach két büntetőjével kezdődött, majd Dombai kosarával folytatódott. A 13. percben viszont ismét előnyben volt a TFSE (26–24), indokolt is volt Cziczás László időkérése. Az eligazítás után Oroszová és Dubei talált be. Magyar Bianka kapott technikait, a büntetőt Dombai dobta be, az akcióból nem született kosár (26–29). Újabb kosarunk után megint Magyar Bianka próbált rendet tenni a fejekben. Nem tudtunk ellépni, a TFSE szívósan küzdött, a 17. percben ráadásul kiegyenlített (32–32). Dombai szerzett fontos kosarat, a félidő hajráját Török triplája nyitotta meg (34–37). Dúl Panka is a félkörön kívülről talált be. A nagyszünetben hárompontos hazai vezetéssel mehettek az öltözőbe a csapatok (40–37).

Ruff-Nagy Dóra szerezte az első kosarat a második félidőben, majd vele szabálytalankodott Dúl Panka, kétszer is, ráadásul mindegyik sportszerűtlen hiba volt. Át is vettük a vezetést (40–43), ráadásul a két sportszerűtlen kiállítást ért a hazaiak irányítójának. A 8–0-ás sorozatunkat időkéréssel próbálta megtörni Magyar Bianka. Nem igazán sikerült, Török két triplája után 53–42 volt a javunkra. Újra időt kért a hazaiak edzője. Ellenberg a szakasz közepén szerezte az első akciókosarát, megduplázta ezzel pontjai számát (44–55). Folyamatosan nyílt az olló, hiába kérte harmadszor is ki idejét Magyar Bianka (44–61). A zárófelvonás előtt 15 ponttal vezettünk (48–63).

Az utolsó tíz percben tíz pont közelébe feljött a TFSE (54–65), de aztán sikerült visszaverni a hazai felzárkózási kísérletet, a 35. percben 71–57-re vezettünk. A hajrában sem változott a játék képe, hol jobban elléptünk (57–74), hol szorosabb lett az állás (61–74). Az idő előrehaladtával azonban egyre biztosabbá vált, hogy nem fenyegeti veszély a győzelmünket, melyet a remek harmadik negyednek köszönhetően végül a papírformának megfelelően hoztuk. Jól zárva ezzel ezt a nehéz hetet.

 

Cziczás László:Érdekes meccs volt, számítottunk a hazaiak zónájára, ezt próbáltuk átdobni, kicsit dobóedzés jellege volt a meccsnek, de nem nagyon találtunk a gyűrűbe vezető utat. A védekezésbe sem fektettünk  annyi energiát, mint kellett volna. A harmadik negyedben agresszívebben kezdtünk, illetve kijött az is, hogy több lábon állunk, mint a TFSE, többet tudtunk rotálni, az ellenfelünk kicsit elfáradt, de nagyon jól küzdött, jár nekik is a gratuláció.

Török Ágnes: Sosem egyszerű itt játszani, a hazaiak mindig jó ritmusban kosaraznak. A szünetben azt beszéltük, hogy tartsuk a magas fordulatszámot, és bíztunk benne, hogy lesz olyan pillanat, amikor el tudunk lépni az ellenféltől. Ez összejött, és utána már tartani tudtuk ezt a különbséget. Büszke vagyok a csapatra, mert mindenki beletette a magáét.

Ruff-Nagy Dóra: Félidőig egál meccs volt, keményen harcolt a TFSE, de a második félidőre úgy jöttünk ki, hogy nincs más opció, mint a győzelem. Ekkor olyan előnyt sikerült kiépítenünk, amit végig meg tudtunk őrizni.

Magyar Bianka: Szerettük volna megzavarni a győriek ritmusát, egyik legjobbjukat meg is tudtuk akadályozni a jó dobásokban, de ez sem volt elég. A fordulópont Dúl Panka kiesése volt, neki is tanulnia kell ezeket a szituációkat. A harmadik negyedben kicsit megzavarodtunk, kellett pár időkérés, hogy összeszedjük magunkat. Örülök, hogy ez azért sikerült.

Pusztai Petra: – Az első félidőben végig tudtuk vinni, amit elterveztünk. A harmadik negyed elején Panka kiállításakor megzavarodtunk, ezt a győriek jól kihasználták, de büszke vagyok a csapatra, mert fel tudtunk állni, és nem szaladtuk bele egy harmincpontos vereségbe. Sok sikert kívánok a győrieknek a nemzetközi kupában!

 

Fotók: Hegedüs Gábor