Szerdán 18 órakor a török Cukurova Basketbol Mersint fogadja csapatunk, a SERCO UNI Győr. Ez lesz az Euroligában az utolsó hazai mérkőzésünk, így győzelemmel szeretnénk búcsúzni közönségünktől.

 

Az már korábban eldőlt, hogy a továbbjutásra nincs esélyünk, hiszen két győzelem mellett tíz alkalommal is vesztesen hagytuk el a pályát.

 

A Mersin ugyanakkor szinte biztos továbbjutó, hiszen nyolc győzelemmel és négy vereséggel a csoport második helyét foglalja el.

 

A törököknél játszik a magyar válogatott Kiss Virág, és ott kezdte a szezont Studer Ágnes is, ám utóbbi azóta már a francia Carolo Basket játékosa lett.

 

Mostani ellenfelünkkel eddig háromszor találkoztunk, 1 győzelem és két vereség a mérleg. A vereségek közül a legutóbbi a novemberi találkozónk volt, a 6. fordulóban 75–63-ra maradtunk alul.

 

Pedig jól kezdtük azt a találkozót, az első tíz perc után 11 ponttal vezettünk (15–26), és még a nagyszünetben is közel volt egymáshoz a két csapat, a hazaiak 39–35-re mentek két negyedet követően. A második félidőben tovább nőtt a különbség, 70–50-nél egy jó hajrával szorosabbá tettük a találkozót, de a fordításra már nem volt esély.

A fiba.basketball oldalon a legfrissebb, január 22-én kiadott ranglistán a Mersin egy helyet javítva a 3. helyen áll, mi szintén egyet előrelépve a 14. pozíciót foglaljuk el.

 

„Bridget Carleton abbahagyta már a tripladobást, vagy már a parkolóból dobja őket? – kezdte a rólunk szóló értékelést kérdőn az Euroliga oldala, utalva arra, hogy kanadai légiósunknak legutóbb a lengyel Polkowice ellen 10 hárompontos kísérletéből 8 süllyedt el a gyűrűben. – Látványos teljesítményt nyújtott a kanadai, 41 pontot dobott. Ugyanakkor hihetetlennek tűnik, hogy ez a győrieknek csak a második győzelme volt, miután zsinórban hét vereséget szenvedett el a csapat.”

 

A török kapcsán így írtak: „Már a harmadik edzőjüknél tartanak ebben a szezonban, és Alina Iagupova, az egyik sztárjátékosuk már a Valenciánál van. A főszereplő most Marina Mabrey lehet, aki minden héten különleges teljesítményt nyújt. Közel vannak a negyeddöntőhöz, és a sok változás ellenére még nagyon jó dolgok várhatnak rájuk.”

 

Az esélyekről, várakozásairól vezetőedzőnk, Cziczás László így nyilatkozott: „A csoportunk egyik legnagyobb esélyese érkezik hozzánk, de szerencsére jó formában várjuk őket. Sok játékosunkat pihentetni tudtuk a hétvégi, BEAC elleni mérkőzésen, aminek hozománya lehet, hogy remélhetőleg friss lesz a csapat. Speciálisan kell készülnünk rájuk, mivel speciális játékosaik vannak. Bízom benne, a múlt szerdai bravúrunkat meg tudjuk ismételni, és ismét borítani tudjuk a papírformát."

 

A Mersin magyar légiósa, Kiss Virág is nyilatkozott arról, mire számít Győrben: „Természetesen nagyon vártam már ezt a mérkőzést, hiszen jó lesz újra otthon játszani, és találkozni azokkal, akik közel állnak hozzám. Nagyon nehéz meccs vár ránk, mivel itt kint is szoros találkozót játszottunk, és ez most sem lesz másképp. A csapatunkban történtek változások, jöttek új játékosok és távoztak is páran, illetve új az edzőnk. Győrben is felépültek már azok a játékosok, akik sérültek voltak az odavágón, és új játékos is van, szóval más felállásban találkozik a két csapat. Mindenki tudja nálunk, mekkora súlya van ennek a mérkőzésen, hiszen egy győzelemmel közelebb kerülnénk a rájátszáshoz és előkelő helyen mennénk tovább. Mindenkinek ez kell, hogy lebegjen a szeme előtt és minden pályára lépőnek száz százalékot kell adnia ahhoz, hogy győztesként hagyjuk el a parkettát. A hangulatunkra kicsit rányomja a bélyegét, hogy a hétvégén kétszeres hosszabbításban maradtunk alul a Nesibe Aydin ellen. Ezt el kell engednünk, és arra kell koncentrálni, hogy megnyerjük a győriek elleni összecsapást. Remélem, sokan kilátogatnak a meccsre és sok ismerőssel tudok majd találkozni. Biztos vagyok benne, hogy ez a pár nap otthon egy kicsit engem is fel fog tölteni.”

Fotó: Rébay Viktor