Pénteken 18 órakor csapatunk ismét a Sopron Baskettel játszik felkészülési mérkőzést. Ezúttal idegenben csap össze a két gárda, a meccs egyben a hivatalos Krasznai Ferenc-emlékmérkőzés lesz.

 

Mint arról már írtunk, a soproniak kerete kissé átalakult az új szezonra. Távozott Briann January, Gabby Williams, Nevena Jovanovic, Stefanie Dolson és Varga Sára. Új játékos Vandersloot Courtney, Brittney Sykes, Alice Kunek, Eziyoda "Ezi" Magbegor, Böröndy Vivien és Dragana Stankovic. Közülük a keddi mérkőzésen Kunek és Böröndy állt Gáspár Dávid vezetőedző rendelkezésére, és pénteken is csak ők ketten lesznek majd a zöld-sárgáknál.

 

Nálunk sem volt egyébként teljes a keret kedden, Bach Boglárka és Varga Zsófia kisebb sérülés miatt hagyta ki a találkozót, míg Beatrice Mompremier még nem érkezett meg Magyarországra.

 

A mérkőzés hullámzó játékot hozott, hol egyik, hol másik csapat vezetett, bár a hajrában mi voltunk lépéselőnyben, egy jó sorozattal, Fegyverneky Zsófia négy másodperccel a vége előtt duplájával végül 88–87-re nyert a bajnokság és az Euroliga címvédője. A találkozón a védekezésre mindkét fél kevesebb hangsúlyt fektetett, várhatóan ezen szeretne javítani a két vezetőedző.