Ellenfelünk Magyar Kupát nyert a legutóbbi szezonban, a bajnokságban pedig bronzérmes lett. A negyeddöntőben éppen csapatunkat búcsúztatta két győzelemmel.

 

A miskolciak kerete jelentősen nem változott a nyáron. A magyar játékosaik mindegyike meghosszabbította a szerződését, egyedül Tóth Franka folytatja máshol pályafutását. A légiósok közül Cheridene Green és Milica Jovanovic maradt. Új ember az amerikai születésű, Puerto Ricó-i válogatott irányító Arella Guirantes és az ausztrál válogatott magasbedobója, Darcee Garbin. A DVTK két fiatal magyart is szerződtetett: Aho Tyrát – aki a szintén csapattag, Aho Nina húga – és Toman Petrát.

 

A borsodi alakulat első edzőmeccsén a szlovák Piestanské Cajkyt 93–51-re verte, a „visszavágón” viszont 63–62-re a pöstyéniek győztek. Következett a BKG Prima Szigetszentmiklós elleni meccs, melyen 69–33-ra bizonyultak jobbnak Völgyi Péter tanítványai. A Sió-kupa elődöntőjében a PEAC ellen 81–65-re győzött a diósgyőri gárda, melyben Guirantes és Garbin még nem lépett pályára.

 

 

A DVTK ellen kiegyenlített a mérleg tétmeccseken. A bajnokságban 43 meccsen 21-szer mi, 22-szer riválisunk győzött. A Magyar Kupában is kevéssel jobb a miskolci együttes, a négy egymás elleni találkozóból 1–3 a javukra a győzelmi mutató. A legnagyobb különbségű győzelmünk 24 pontos (2012/13: Hat Agro-UNI Győr–DKSK 88–64), míg a legsúlyosabb vereségünk 25 pontos volt (2019/20: DVTK–UNI Győr MÉLY-ÚT 89–64). Mi folytattuk eddigi jó szereplésünket, hiszen a négy felkészülési meccsből hármat nyertünk: UNI Győr–Csata 85–76, UNI Győr–Sopron Basket 87–88, Sopron Basket–UNI Győr 54–80, Szekszárd–UNI Győr 66–82.

 

A legutóbbi sikerünk azért is különleges, mert a Szekszárd a legutóbbi öt Sió-kupát megnyerte, mi viszont még egyszer sem tudtuk a végső győzelmet megszerezni. Érdekesség még, hogy 2020-ban játékosunk, Brianna Kiesel volt a torna legeredményesebb játékosa 43 ponttal.