Csütörtöktől vasárnapi rendezik a női kosárlabda olimpiai selejtezőt Sopronban. A magyar válogatott az első napon Kanadával (19 óra), pénteken Japánnal (18 óra), vasárnap pedig Spanyolországgal (17.30) mérkőzik.

 

Székely Norbert szövetségi kapitány keretében csapatunkból, a SERCO UNI Győrből öt játékos, Dombai Réka, Dubei Debora, Cyesha Goree, Ruff-Nagy Dóra és Török Ágnes szerepel. A stáb tagja Cziczás László másodedző, Burdi Szabolcs fizioterapeuta és dr. Alföldi Zoltán pszichológus.

 

Közülük most csapatkapitányunkat, Török Ágnest kérdeztük a várakozásairól: – Úgy gondolom, mindhárom ellenfelünk jó játékerőt képvisel, semmiképpen nem számítok egyszerű mérkőzésekre. Talán a japánok játékstílusa az, ami a legszokatlanabb számunkra, de minden ellenfél bizonyos szempontból más és speciális. Természetesen az a tény, hogy hazai környezetben játszhatjuk az olimpiai selejtezőt, óriási motiváció mindannyiunk számára, és nagyon bízunk benne, hogy a közönség is átsegíthet bennünket egy-egy nehezebb perióduson a meccsek alatt. Véleményem szerint a csapat egységessége az, amiben előnyünk van a többi ellenféllel szemben. Nagyon összetartó társaság vagyunk a pályán és a pályán kívül is, ennek köszönhető az is, hogy most itt lehetünk a selejtezőben. Őszintén mondom, a legmerészebb álmaimat is felülmúlná az olimpiai szereplés. Kislányként nem láttam magyar kosarasokat az olimpián. Most azért vagyunk itt Sopronban, hogy ezen változtassunk, és megmutassuk a most felnövő generációnak, hogy az olimpia nem elérhetetlen dolog, hanem akár nekik is reális cél lehet a jövőben.

Fotó: Girgász Péter/MKOSZ