Szombaton 19 órakor csapatunk a SERCO UNI Győr az E.ON ELTE BEAC otthonában lép pályára bajnoki mérkőzésen. Jó hangulatban, optimistán várhatjuk az összecsapást, hiszen egy hete a Szekszárd elleni idegenbeli rangadót a vártnál is simábban nyertük meg, szerdán pedig a lengyel Polkowicével szemben az Euroligában megszereztük második győzelmünket.

 

Csapatunk az NB I-ben a 2. helyen áll, 9 győzelem mellett 2 vereséget szenvedtünk el. A fővárosiak jelenleg a 8. pozíciót foglalják el, 3 siker és 8 vereség az eddigi mérlegük.

 

A BEAC elleni összesített mérleget tekintve nagy fölényben vagyunk: a 33 bajnokiból 29-et nyertünk, emellett van még egy Magyar Kupa-sikerünk is ellenük. A rekordgyőzelmünk 64 pontos volt (2009/10: SEAT Lami-Véd Győr–BEAC 108–44), míg a legnagyobb vereséget a 2021/22-es szezonban szenvedtük el tőlük: 87–65-re kaptunk ki Győrben.

 

Az októberi, győri mérkőzést 99–75-re nyertük. Lassan vettük fel a meccs ritmusát, az első negyedben a vendégek nyolcpontos előnyre tettek szert (11–19), a játékrész azonban 23–23-as döntetlennel zárult. A második szakasz is kiegyenlített játékot hozott, 46–43-as vezetéssel fordultunk. A második félidőben már 65–51-re, a zárószakaszban pedig 79–60-ra is vezettünk. A végén az volt a kérdés, meglesz-e a 100 dobott pont. Goree duplája után egy pontra kerültünk ettől, mikor egy perc volt hátra (99–71), de már csak vendégkosár esett.

 

Cziczás László vezetőedző így várja a hétvégi bajnokit: – Lendületből, ugyanazzal a hozzáállással megyünk neki a mérkőzésnek, mint az előzőknek. Természetesen a célunk nem lehet más, mint a győzelem, hiszen szükségünk van a két pontra ahhoz, hogy megerősítsük pozíciónkat.

Fotó: Nagy Gábor