UNI Győr MÉLY-ÚT–DVTK 71–74 (9–17, 24–18, 25–15, 13–24)

Budapest, női Magyar Kupa-mérkőzés, zárt kapuk mögött. V.: Győrffy, Nagy V., Pozsonyi.

UNI Győr: KIESEL 20/3, Dubei 6/6, DOMBAI 12/6, TÖRÖK Á. 18/9, MOMPREMIER 8. Cs.: Weninger 3, Barnai 2, Varga Zs. 2, Lass. Edző: Iványi Dalma.

DVTK: MEDGYESSY 16/9, AHO 7/3, Pusztai, HAYES 27/6, Mokango 8. Cs.: Kányási 6, Kiss A. 10, Tóth F., Frindt. Edző: Földi Attila.

Az első percek kiegyenlített játéka után a miskolciak egy 7-0-ás rohammal nagyobb előnyt szereztek (4-13), amit szinte a negyed teljes hátralévő részében tartani tudtak. Mi támadásban rendkívül pontatlanok voltunk, így minden felzárkózási kísérletünk meghiúsult. A második tíz perc Török triplájával kezdődött, ami bizakodásra adott okot. Ennek ellenére a DVTK-nak rendre volt válasza a kosarainkra, ezzrl az 5-7 pontos vezetést tartani tudta. A félidő hajrájában aztán agresszívebbek lettünk védekezésben, az ellenfél palánkja alatt is megtaláltuk már az utat a gyűrűbe, így a nagyszünetben mindössze kétpontos hátránnyal mehettünk az öltözőbe (33-35).

A második félidőben sikerült fordítanunk egy 7–2-es szakasszal, de a DVTK ismét egy 7–0-ás futást mutatott be (40–44). Sikerült rendezni a sorokat, és kézbe vettük az irányítást. Ennek köszönhetően mi léptünk el kilenc ponttal (57–48), és az utolsó szakaszt is kedvező helyzetből vártuk, hiszen 58–50-nel vágtunk neki a zárónegyednek, mely rémálomszerűen kezdődött. A DVTK pillanatok alatt ledolgozta hátrányát (60–60), sőt, a vezetést is visszavette (60–65). Ismét futhattunk az eredmény után, és emiatt óhatatlanul elkezdtünk kapkodni. Időt is kért Iványi Dalma. Előbb Dubei két triplája adott reményt a fordításra (68–69), de a Hayes–Medgyessy duóval nem tudtunk mit kezdeni, a fontos pillanatokban rendre betaláltak, így a végén Kiesel hármasa még halvány reménysugarat jelentett, de a továbbjutási álmokat Aho közelije szertefoszlatta, így nem jutottunk be az elődöntőbe.

Iványi Dalma: – Szomorú vagyok, mert nagyot küzdöttünk, benne volt a fordított végeredmény a meccsben. A kulcspillanatokban azonban nem tudtunk eléggé okosan, taktikusan játszani. Sok apró hibát vétettünk, ami a végére összeadódott. Néha kapokdó volt a játék, nem találtuk meg az egyensúlyt a gyors és a türelmes játék között. Amikor megvolt a nagyobb előny a második félidő elején, akkor is mi kapkodtunk. Remélem, ebből tanulunk, mert a bajnokság azon szakasza jön, ahol fontos, hogy ezeket a ki nem kényszerített hibákat ne kövessük el.