Czank kisebb bokasérülés miatt nem állhatott rendelkezésre.

Ponterősen kezdtek a csapatok, nem telt el négy perc, mikor 12-7-re vezettünk. Dombainak komoly érdemei voltak a vezetésünkben, 15-11-es állásnál nyolc pont állt a neve mellett. A folytatásban is megmaradt a lendület a játékunkban, a 8. percben Ygueravide triplája után 26-13-ra vezettünk. A negyed végén is 13 ponttal vezettünk (29-16).

Dombai kosarával kezdődött a második tíz perc, majd hosszabb “némaság” után a vendégek találtak be. Kicsit feljött a Cegléd (31-22), kellett Varga kosara, kár, hogy a bónuszbüntető kimaradt. A holtponton nem lendültünk át, 33-26-nál időt is kért Merim Mehmedovic. Ygueravide emelt be egy triplát fontos pillanatban. A félidő hajrájában tíz pontra nőtt a különbség (39-29), mikor a vendégek kértek időt. A hátralévő időben már csak egy Ygueravide-dupla esett (41-29).

Varga Zsófia hármasa nyitotta a harmadik negyedet, majd Barnai dobott be egy büntetőt a kettőből. Taylor mindkettőt bedobta, majd egy duplát is beemelt. Több mint három perc után született meg az első ceglédi kosár a negyedben, Licskai hármasa volt jó (49-32). Kisebb zavar állt be a játékunkba, ezt kihasználva feljött a Cegléd (53-43). Sportszerűtlent fújtak a vendégek görög légiósára, ebből két pontot tudtunk szerezni. A záróetap előtt 57-47 volt a javunkra.

Egy triplával indított a Cegléd, majd két dupla következett (57-54). Majdnem négy percet kellett várni az első kosarunkra, Török szerezte, a büntető sajnos kimaradt. A túloldalon sikeres volt ez a kombináció, így már csak két ponttal vezettünk (59-57). Szotiriu hármasa után csak egy pont volt ide (61-60). Raksányi triplája nagyon kellett. Izgalmasan alakult a végjáték, a Cegléd 64-64-nél utolért bennünket. Időt is kért Merim Mehmedovic. Raksányi két fontos kosarat szerzett, egy perc volt hátra, időt kértek a vendégek (68-64). Taylor labdaszerzés után eldöntötte a találkozót.

Csapatunk egy már kézben lévő mérkőzést tett saját magának nehézzé, de végül nagy szívvel behúzta a fontos találkozót.

Merim Mehmedovic: – Csapat az önbizalmát valamikor elveszítette, ez kihat a teljesítményre. Jól dolgozunk az edzésen, a meccsen, de egy-két perc rövidzárlatnál bepánikolunk. Ebből kell kijönni a jövőben. El kell hinni, hogy képesek vagyunk győzni bárki ellen.

Asia Taylor: – Az elején jó teljesítményt nyújtottunk, gyorsak voltunk, folyamatos volt a játékunk. Utána nehezen találtuk az ellenfél védekezésének ellenszerét, de a végén csapatként jól működtünk, és sikerült megnyerni a meccset.

Gabriel Carrasco: – Az első negyedben puhábbak voltunk, a győriek erős keretükkel ezt kihasználták. Utána elégedett vagyok a csapattal, mindkét csapat megnyerhette volna a mérkőzést, ez a győrieknek sikerült. Ilyen a kosárlabda, csak egy győzhet.

Ekaterina Szotiriu: – Gratulálok a győrieknek. Kemény meccs volt, az elején sok könnyű labdát engedtünk az ellenfélnek, de vissza tudtunk jönni, majdnem meg is nyertük a csatát. Büszke vagyok a csapatra.