SERCO UNI Győr – Sopron Basket 62-72 (20-22, 16-18, 14-20, 12-12)

Győr, NB1-es mérkőzés, 1500 néző. V.: Praksch, Papp, Györfy

SERCO UNI Győr: ELLENBERG 14 (3), Dombai 5, Dubei 9 (3), Oroszová, MOMPREMIER 18 Cs.: Ruff-Nagy, BACH 9 (3), Rozmán, Williams 4, Török 3 (3), Weninger, Varga Edző: Cziczás László.

Sopron Basket: Epoupa 1, FEGYVERNEKI 11 (3), Sitku 2, BROOKS 27 (15), Magbegor 8 Cs.: Turner 12 (3), Erdélyiova, Czukor, Stankovic 2, Varga 2, Kunek, BÖRÖNDY 7 Edző: Gáspár Dávid

A találkozó részletes statisztikája IDE KATTINTVA érhető el!

Rengeteg szurkoló volt kíváncsi a Győr – Sopron megyei rangadóra, az Egyetemi sportcsarnok mindkét hosszú lelátója megtelt, komoly hangulatot teremtve a csapatoknak. A 4-0-s kezdésünkre Brooks tudta az első soproni kosarat szerezni, majd át is vették a vezetést rögtön. A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, az első negyed derekán egál volt az állás, 9-9. A vendégeknél főleg Jelena Brooks volt formában, hamar el is érte a 10 pontot. Győri oldalon Ellenberg és Mompremier vette hátára a csapatot az első negyedben, azonban az első 10 percet a vendégek vitték, 20-22-re.

 

Vendég büntetőkkel indult a második negyed, Williams szabálytalankodott Brooksszal szemben, aki mindkétszer eredményes volt a vonalról. A védekezésünk nem volt igazán a helyén, sok faultot ütöttünk be, ezzel pedig tudta tartani előnyét ellenfelünk. Ellenberg egy triplájával faragtunk a hátrányból a 13. percben. A második negyed közepén hat ponttal meglépett a Sopron, Cziczás László kénytelen volt időt kérni és rendezni a sorokat. Ez valamelyest sikerült is, három perccel a negyed vége előtt sikerült 1 pontra feljönnünk, amire Gáspár Dávid kért időt Dombai triplája után. Nem igazán segített a vendég fejtágítás, mivel kicsivel ez után a vezetést is átvettük 34-33-nál. Az utolsó percre ismét időt kértek a soproniak, a húzás bejött, négypontos vendég előnnyel, 36-40-el vonultak szünetre a csapatok.

 

Jobban jött ki a második félidőre a Sopron, Brooks tripláival hamar 9 pontra növelték az előnyüket. Egy perccel később Fegyverneki hármasával már 10 volt közte, majd Magbergor 42-54-re alakította az állás, amire Cziczás László rögtön időt kért. Jelena Brooks félelmetes százalékkal dobta a triplákat, a harmadik negyed 6. percében már 5 sikeres dobásnál járt, ezzel pedig 13 pontos előnyhöz juttatta csapatát. Két perccel a negyed vége előtt már nekünk is behullott egy hármas, Bach Bogi állt bele a dobásba. Küzdöttünk becsülettel de nem tudtunk fogást találni ellenfelünkön.

 

Nem indult jobban a negyedik játékrész sem, egyből betalált a Sopron, növelte előnyét, sőt Ellenberg is kapott egyet az arcára egy palánk alatti összegabalyodásban. A hangulatra nem lehetett panasz, a hazai közönség kiválóan szurkolt. A pályán sajnos nem jöttek össze ennyire a dolgok, sokszor könnyedén játszott ki minket a Sopron és könnyű kosarakat szerzett. Török Ági triplájával kerülhettünk volna közelebb, négy perccel a vége előtt 57-64-nél. Ellenfelünk továbbra is nyomás alá helyezett minket, amire 1 perccel a vége előtt még Dubei Debórának volt válasza, amivel 8 pontra közelítettük meg a Sopront, 62-70. Összességében megérdemelten nyert a Sopron 62-72-re, búslakodni azonban nincs idő, hiszen 5 nap múlva a Magyar Kupa elődöntőjében vághatunk vissza. Nálunk Beatrice Mompremier emelkedett ki igazán, amerikai centerünk 18 pontja mellett 12 lepattanót is szedett, illetve 7 alkalommal faultolták.

Cziczás László: Nagyon sok apró hiba volt részünkről, de nyilvánvaló, hogyha az ellenfélnél valaki 27 pontot dob, akkor azt lehet mondani, hogy Ő döntött. Sajnos ma nem igazán volt senki a csapatban, aki meg tudta volna állítani Jelena Brooksot. Gratulálunk neki, a mai meccsen Ő volt a különbség. Ennek ellenére, ha jónéhány helyzetben kicsivel jobb döntéseket hozunk, szorosabb mérkőzést tudtunk volna játszani. Megnézzük a mai meccset újra, kielemezzük és úgy utazunk el Sopronba jövőhéten, hogy esetleg most nálunk lesz egy Brookshoz hasonló extra teljesítmény.

Bach Boglárka: Több apróságot is elvétettünk taktikailag, illetve volt egy játékos a túl oldalon, aki extra teljesítményt nyújtott. Hazai pályán nagy esélyt szalasztottunk el és soknak találom ezt a 10 pontos különbséget. Lehetett volna ennél jobb!

 

Gáspár Dávid: Kényelmes győzelemnek nem nevezném, hiszen a Győr az ország egyik legjobb támadó csapata. Sokkal jobb ritmusban játszott a csapat ma, mint az utóbbi hetekben. Támadásvezetésben éreztem azt, hogy a görcsösség oldódott és ponterősebbek voltunk, mint korábban. Helyenként jól is védekeztünk. Ennyi dobott ponttal lehet idegenben nyerni.

Jelena Brooks: Utolsó pár hétben nem játszottunk jól és ezen a main megmutattuk, hogy nem felejtettünk el kosárlabdázni. Ma azt játszottuk, amit megbeszéltünk az öltözőben. Boldog vagyok és büszke a csapatomra, hogy ezt itt a győri pályán tudtuk abszolválni.

Fotó: Nagy Gábor