Szerdán 18 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr a török Galatasarayt fogadja az Európa-kupa playoff-körében. A párharc kuparendszerben, pontkülönbséggel dől el, így közel sem mindegy, milyen eredménnyel zárul az első felvonás.

 

A török csapat komoly múlttal rendelkezik, erről egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk. A korábbi Euroliga-győztes az elmúlt időszakban a második számú kupasorozatban szerepel, de legutóbb itt is eljutott a végjátékig, bronzéremmel zárt. A Galata a bajnokságban 10 győzelemmel és 3 vereséggel jelenleg a harmadik helyen áll a Mersin és a Fenerbahce mögött.

Az Európa-kupában hozzánk hasonlóan 4 győzelemmel és 2 vereséggel zárta a csoportkört, ami a második helyhez volt elég. A kvartett élén a lengyel Gorzow végzett. A csapat a két veresége közül az egyiket éppen a csoportelsőtől szenvedte el (78–71 idegenben), emellett kikapott Pöstyében is (71–63). A csapat magja egyébként nem annyira fiatal, több 30 év feletti játékosa van a Galatasaraynak, de talán éppen a rutin az, ami segíthet nekik a nehezebb helyzetekben. A hazai játékosok mellett amerikai, orosz és lett légiósai is vannak, bár az orosz útlevéllel rendelkező Epiphanny Prince és a török papírokkal rendelkező Teaira McCowan is amerikai kosaras.

 

A Galatasarayjal eddig kétszer találkoztunk, a 2011/12-es Euroliga-sorozatban a csoportkör során hazai pályán 106–82-re, Isztambulban 99–46-ra kaptunk ki.

 

Cziczás László vezetőedző nehéz összecsapásra számít, de ugyanakkor bízik is a lányokban: „Hazai pályán nekik szeretnénk rontani, és a saját gyors kosárlabdánkkal kifárasztani az ellenfelet és nagyobb centereit. Nem lesz ez egyszerű feladat, de annál szebb. Ilyen csapat ellen játszani hatalmas motiváció és a lányoknak is ezt szeretnénk tolmácsolni. Nagy feladat előtt állunk, hiszen az utóbbi időben is szépen teljesített a Galatasaray.”