„Szerdai ellenfelünk erejét mutatja, hogy a válogatott szünet előtti fordulóban az Euroligában szereplő Girona otthonában tudott nyerni három ponttal. Ez a két csapat, kiegészülve a másik spanyol csoportellenfelünkkel, az Avenidával kimagasló játékerőt képvisel. Nyilván nem lehet más a célunk, mint az, hogy a kintihez képest szorosabb mérkőzést játsszunk. Nem vagyunk könnyű helyzetben, mert Raksányi Krisztina és Papp Klaudia visszatért sérüléséből, ám a TFSE ellen Sandra Ygueravide bokája ment ki, így rá biztos nem számíthatok, ahogyan a betegségéből gyógyuló Dúl Pankára sem. Mindenképpen agresszívebb játékra lesz szükség, különösen védekezésben, hogy jobb eredményt érjünk el” – mondta Milos Pavlovic.

Raksányi Krisztina csapatkapitány a TFSE ellen már pályán volt. A nyári Európa-bajnokság után bokaműtéten esett át a válogatott kosaras, a hosszas rehabilitációt követően másfél hete edz teljes intenzitással.

„Annak nagyon örülök, hogy végre játszhattam hétvégén, annak kevésbé, hogy kikaptunk. Most sem mi vagyunk az esélyesek. Bár minden meccsen úgy megyünk ki a pályára, hogy nyerni szeretnénk, azért a realitás talaján maradva azt gondolom, számunkra a legfontosabb, hogy ezeket a mérkőzéseket felhasználva építsük a csapatot a későbbi nagy feladatokra. Nekem is kell még idő, hogy a megfelelő játékkapcsolatok kialakuljanak. Hiába voltam együtt a felkészülés óta a lányokkal, így a jó kémia megvan köztünk, azért három, három és fél hónap munkáját másfél-két hét alatt nem lehet bepótolni. Abban azért bízunk, hogy mielőbb összerázódunk, és amikor igazán kell, akkor éles lesz a csapat. Ehhez pedig jók az ilyen meccsek ennyire erős ellenfelekkel szemben” – mondta Raksányi Krisztina.

Halm Rolland sportigazgató két dologról számolt be: egyrészt új támogatója van a klubnak, az Apis Logistic Kft., másrészt az egyesület a Maci-kórház elnevezésű akcióhoz csatlakozik.

„Nagy öröm, mikor komoly, országos céget tudhatunk partnereink között. Jó érzéssel tölt el bennünket, hogy nagy cégek is elismerik azt az utat, melyre a nyáron rálépett klubunk, miszerint fiatal, magyar játékosokkal hosszútávon építkezik egyesületünk. Ez nemcsak nekünk, hanem a magyar kosárlabdának is jó. Ami a jótékonysági akciót illeti, klubunk mindig is fontosnak tartotta a társadalmi szerepvállalást, van, hogy mi magunk találjuk ki az adventi akciót, most több győri sportegyesülethez hasonlóan csatlakozunk egy nemes kezdeményezéshez. Kérjük szurkolóinkat, hogy a jövő szerdai, Salamanca elleni mérkőzésre mindenki hozzon magával egy plüssmackót, legyen az új vagy régi, és a bejáratnál adja le. Az összegyűjtött játékokat eljuttatjuk a Petz-kórháznak, ezzel is segítve a beteg gyerekek gyógyulását. Előre is köszönjük a kilátogatók önzetlen segítségét.”

Fohner Viktória, az Apis Logistic ügyvezetője szerint sok a közös a győri klubban és cégükben: „Mi is csapatként dolgozunk, élünk, gondolkozunk, mi is keressük az új lehetőségeket, célokat, azt, hogy kikkel tudunk együttműködni. A győri kosarasok elképzelései nagyon szimpatikusak, látva néhány mérkőzésüket kiderült számunkra, mennyi munka van egy-egy kosár, egy-egy győzelem megszerzésében. Bízunk benne, hogy hosszú távon sikeresen tudunk együttműködni.”