Diamond Miller felépülése a tervezettnél hosszabb időt fog igénybe venni, miután artroszkópos porc beavatkozáson esett át sérült térdével. Ennek rehabilitációja közel 6 hetet vesz majd igénybe, addig is minnesotai csapattársa, Bridget Carleton veszi át helyét a csapatban.

 

Bridget 1997 májusában született Kanadában. Egyetemi karriere alatt az Iowa State csapatát erősítette, ahol 2019-ben a Big12 (az USA 12 nagy egyetemének gyűjtőneve) Év játékosa címet is megkapta. Háromszor volt tagja a Big12 All-Star csapatának, illetve első évében a rookie álom ötösbe is bekerült.

 

Válogatott szinten a kanadai nemzeti együttessel 2017-ben megnyerte az Amerikai Kontinens tornát, majd két évvel később ezüstéremig jutott.

 

A WNBA-ben 2019-ben, a második kör 21. helyén kelt el a Connecticut Sun együtteséhez, ahonnan később a Minnesota Lynx igazolta magához, és csapattársa lett Diamond Millernek, valamint Juhász Dorkának is. Az előző tengerentúli szezonjában 38 mérkőzésen lépett pályára, ezen 3,2 pontot, 2,3 lepattanót és 0,9 asszisztot tudott felmutatni.

 

A WNBA-n kívül eddig kétszer hagyta el a kontinenst, akkor az ausztrál Townsville Fire együttesében játszott, tavaly pedig az idén csoportellenfelünk Perfumerias Avenida együttesét erősítette. Bridgetnek Győr lesz az második európai állomása.

 

Bridgetnek sok sikert kívánunk csapatunkban!