Ellenfelünk eddig jól szerepel a bajnokságban, noha három veresége mellett kétszer kikapott, egyik vereség sem volt nagy különbségű, a Pécs vendégeként 10, a DVTK ellen 5 ponttal maradt alul a fővárosi gárda. Viszont az elmúlt évek egyik legnagyobb bravúrja kötődik a TFSE-hez: a nyitófordulóban a címvédő Sopron Basketet fektették két vállra, és fejet hajtott előttük a Szekszárd is.

 

A vasárnapi riválisnál új edző van, Magyar Biankát Hegedűs Péter váltotta, akinek munkáját Bozsó Ádám segíti.

 

A játékoskeretben két légiós szerepel: Sha Carter és a magyar apai ággal rendelkező Monika Czinano személyében két fiatal amerikai játékos áll hadrendbe. Új játékos Szabó Fanni, aki megjárta az Egyesült Államokat, az elmúlt pár évben pedig megfordult Miskolcon, Pécsett, Szekszárdon, Cegléden és a Csatánál is. Vígh Bernadett az MTK-TFSE-ban és a MEFOB-csapatban húzóembernek számított az elmúlt években, most lehetőséget kap, hogy a felnőttek között bizonyíthasson. Új igazolás még Horváth Dóra.

 

Nagy változás a klub életében, hogy új csarnokba költözhettek, talán ennek pozitív hatása is látszódik – nyilván az edzésmunka mellett –, hogy ilyen jól kezdte a szezont a csapat.

Nem lesz tehát egyszerű dolgunk, hiába a nyomasztó fölényünk az egymás elleni eredmények tekintetében. A TFSE-MTK 2019-es feljutása óta 14 alkalommal találkozott egymással a két csapat, 13-szor mi győztünk, ellenfelünk mindössze egy alkalommal örülhetett. Győrben viszont 7-ből 7 győzelem a mérlegünk.

 

Ami bennünket illet, nem vagyunk éppen a legjobb állapotban, hiszen Pécsen elveszítettük bajnoki veretlenségünket, ráadásul azon a meccsen megsérült Kristine Anigwe és Ruff-Nagy Dóra. Ők ketten a Mersin elleni Euroliga-meccset is kihagyták, ahol ugyan szintén kikaptunk, de sok biztató jel volt a játékunkban.

 

Hír még a csapat háza tájáról, hogy a még mindig sérült Diamond Millert felépüléséig minnesotai csapattársa, Bridget Carleton pótolja. Ő már megérkezett Győrbe, pályára lépése azonban kérdéses, hiszen mindössze két edzése lesz a csapattal a vasárnapi meccsig.

 

Ebben a nem könnyű helyzetben Cziczás László vezetőedző így várja a találkozót: „Csütörtök késő este értünk haza, de pénteken este már edzünk. Ismerjük az ellenfelet, kielemeztük az erős pontjait, azokra felkészültünk. Nagyon komolyan is vesszük a TFSE-t, ahogyan egyébként minden ellenfelünket, hiszen figyelemre méltó eredményeket ért el eddig, megverte a tartalékos Sopront, legyőzte a Szekszárdot, a DVTKval is szinte egylabdás meccset játszott, szóval komoly játékerőt képvisel. Nálunk pénteken edzésbe állt az új játékosunk, de valószínűleg sem Ruff-Nagy Dorci, sem Kristine Anigwe nem lesz még. Mersinben nagyon jó mentalitásban küzdött foghíjas csapatom, ezt a hozzáállást kell továbbvinnünk. Ha ez így lesz, akkor azért jó esélyünk lesz a győzelemre.”

Fotó: Nagy Gábor