Idegesen kezdett mindkét csapat, sok volt a hiba, kevés a pont. Az 5. percben 6-6 volt az állás. A folytatásban sem potyogtak a kosarak, viszont a vendégek léptek meg először négy ponttal (8-12). Papp fontos triplát szerzett, majd Czank is betalált a félkörön kívülről (14-14). A szakasz végére visszaállt a négypontos differencia (14-18).

A második tíz perc DVTK-triplával kezdődött, gyorsan időt is kért Milos Pavlovic. Ygueravide is hármast dobott a folytatásban, négy pontra jöttünk fel (17-21), Török két trojkájával pedig kiegyenlítettünk (23-23). Cziczás László kért időt. Újra a diósgyőriek léptek meg (25-36). Hosszú kosárcsendet tört meg Hruscaková, újabb kosár a nagyszünetig már nem esett (27-38).

A szünetben a Széchenyi Kosárlabda Akadémiával együttműködő települések polgármesterei, Szabó Zsolt (Abda), Herold Ádám (Pér), valamint Bánfi Lajos (Tét) vehetett át díszoklevelet Fűzy András elnöktől.

A második félidőt 5-0-val nyitottuk, Cziczás László kért időt (32-38). Lendületben maradtunk, a 25. percben 41-42-re feljöttünk, megint időt kértek a vendégek. A DVTK 44-41-es vezetésénél megálltak a csapatok a pontgyártásban, Skoric büntetőivel nőtt a különbség, de Dombai emelt be egy triplát (44-46). A zárófelvonás előtt 50-46 volt a vendégek javára.

Ebben Dombai kosár plusz büntetőjével tovább zárkóztunk (49-51). Egy eladott labda után miskolci kosár született, Milos Pavlovic pedig  időt kért. Hruscaková két kosarával egyenlítettünk (53-53). Néhány hiba elég volt, hogy megint ellépjen a DVTK (53-58). Vezetőedzőnk kérte ki újabb idejét. Ygueravide triplái jelentettek reményt az izgalmas végjátékra, ráadásul Pusztai ellen sportszerűtlent ítéltek a játékvezetők. Egy pont volt a hátrány, mi támadtunk, s DeVaughn kosarával először vezettünk a mérkőzésen (63-62). Goree, majd Papp kosara után a ziccert kihagyta a DVTK, Ygueravide harcolt ki sportszerűtlent, ebből a spanyol két büntetőt bedobott, ezzel megnyertük a mérkőzést.

Milos Pavlovic: – Nagyon fontos győzelmet arattunk, kellett ez a csapatnak. Tudni kell, hogy új csapat alakult a nyáron, igazán csak szeptemberben kezdtük el a közös munkát, sokan sok helyről, különböző állapotban érkeztek, idő kell még, amíg teljesen összeáll a csapat. Ehhez pedig kellenek az ilyen győzelmek. Ki kell emelnem a közönséget, mely a hatodik emberünk volt, a kritikus pillanatokban is mögöttünk állt. Bízom benne, hogy hasonló közös erőfeszítéssel a számuk növekedni fog, mi mindent megteszünk a pályán, hogy így legyen.

Cziczás László: – Kezünkben volt a mérkőzés, de néhány figyelmetlenség a végén elég volt, hogy kicsússzon kezünkből a győzelem. Azt gondolom, a győri csapat semmiben nem nőtt fölénk, viszont három ponttal többet dobott, ehhez pedig gratulálok nekik.

Papp Klaudia: – Végig hittünk a győzelembe, a szünetben is elhangzott, hogy nem szabad feladni. A védekezésre nagy hangsúlyt fektettünk a második félidőben, végül ez vezetett a győzelemhez, aminek nagyon örülünk.

Pusztai Petra: – Nyerhető meccs volt, végig vezettünk, de a legvégén párat hibáztunk, kettőt ráadásul én, amit nagyon sajnálok, mert ez a két pontunkba került. Elkeseredésre nincs ok, menni kell tovább, csinálni a dolgunkat.

Fotó: Mészáros Mátyás (Kisalföld)