Szombaton és vasárnap Győr ad otthont a Killik László Női Magyar Kupa 2024-es négyes döntőjének. A végső párosítások tegnap este alakultak ki, ekkor dőlt el, hogy csapatunk a DVTK Hun-Therm ellen küzd majd a döntőért. A két csapat múlt héten a bajnokságban egy jó színvonalú, kiélezett mérkőzést játszottak, amelyen végül a miskolciak örülhettek egy szó szerint utolsó pillanatos kosárral. A hazai rendezésű Magyar Kupán szeretnénk nekik visszavágni, erről Cziczás László, Török Ágnes és Ruff-Nagy Dóra nyilatkozott.

 

Cziczás László: Azt gondolom, hogy nagy lehetőség előtt állunk, hiszen hazai pályán harcolhatunk a Magyar Kupáért, attól függetlenül is, hogy tudjuk, milyen út vezethet addig. Nagyon várjuk, nagy kihívás előtt állunk, de a csapat készen áll arra, hogy megugorja az akadályt. Becsületesen készülnek a lányok és rendkívül motiváltak. Szombaton este, remélhetőleg szép számú közönség előtt, szeretnénk végre hajtani azt a bravúrt, ami magyar csapatnak idén még nem sikerült, hogy legyőzzük a Diósgyőrt.

Török Ágnes: Egy héten belül másodszorra találkozunk a DVTK-val. A szombati mérkőzés nagyon izgalmasra sikeredett, és azt gondolom, pozitívum, hogy közelebb tudtunk kerülni hozzájuk, mint az őszi alapszakasz találkozón. Természetesen a győzelem a cél szombaton, főleg, hogy hazai pályán játsszuk az elődöntőt. Nem lesz egyszerű feladatunk, de egész héten készültünk a saját dolgainkra koncentrálva, illetve tudatosan készülünk a Miskolcra is, ahogyan közeledik az összecsapás. Mindenképpen szükségünk lesz a hazai szurkolók bíztatására.

Ruff-Nagy Dóra: Ugye tegnap kiderült, hogy a DVTK lesz az ellenfelünk az elődöntőben. Múlt héten már játszottunk velük, és én azt gondolom, főleg úgy, hogy irányító nélkül kellett azon a mérkőzésen játszaniuk a többieknek, extra jó mérkőzést játszottunk, persze voltak apró hibák, amit nyilván héten megpróbálunk elemezni és kijavítani. De azt gondolom, ha ez sikerül, akkor egy hasonló színvonalú, jó hangulatú mérkőzés tudunk játszani szombaton a Diósgyőr ellen, és még reméljük a szerencse is mellénk áll.

Fotó: Nagy Gábor