Tizenegyedik lett a görögországi Európa-bajnokságon a magyar U18-as válogatott. A szakmai stábban a Széchenyi-akadémia edzője Tullner Krisztián is helyet kapott. Érdekesség, hogy a másik két edzőnek is győri kötődése van. Korábban Völgyi Péter és Iványi Dalma is vezette az NB I-es győri felnőttcsapatot.

 

Tullner Krisztiánnak felemás érzései vannak a szerepléssel kapcsolatban: „Egyik oldalról természetesen csalódott vagyok, másik oldalról viszont valahol ez a realitás. Azt gondolom, az első három helyezett csapat, Litvánia, Spanyolország és Franciaország kiemelkedett, a negyedik és a tizenkettedik hely között viszont csak nüanszok döntöttek.”

 

Ez olyannyira így van, hogy a nyolcaddöntőben a mieink úgy kaptak ki egy ponttal a később negyedik helyen végzett németektől, hogy az utolsó pillanatokban két sikeres büntetővel a maga javára fordíthatta volna a mérkőzést az együttes, de mindkét dobás kimaradt.

„Ilyen a kosárlabda, lehet ezen agyalni, de nem szabad a büntetőket kihagyó játékost okolni. Megmondom őszintén, igazából nem érdemeltünk volna győzelmet azon a meccsen. Persze jó lett volna nyerni, nem jött össze. Utána azért a legfontosabb dolgot elértük, simán bennmaradtunk az A csoportban. A jövő évi vb-re viszont nem sikerült kvalfikációt szerezni, ahhoz az első hatban kellett volna végezni. Nem magyarázkodás, tény, hogy azért három-négy meghatározó játékosunk is hiányzott betegség és sérülés miatt” – folytatta az edzőnk.

 

 

A csoportmeccsek után egyébként Völgyi Péter sem lehetett a csapat mellett öt napig, mert belázasodott, és két covid-tesztje is pozitív lett. Ő elkülönítve a neten követte csak a mérkőzéseket.

„Iványi Dalma lépett előre vezetőedzőnek, én a scout mellett másodedzőként segítettem a munkáját. Ez azért megnövelte a feladatokat, de örömmel csináltam” – tette hozzá Krisztián, aki tudott egy kicsit a környékkel is ismerkedni.

„Kréta szigetén voltunk, az egyik szabadnapomon például megnéztem a knósszoszi palotát, meg a tengerparton is jártam, jártunk. Jó volt, de fárasztó is” – mondta végezetül a juniorcsapatunk edzője, aki még két hét szabadságot kapott. A hétvégén Olaszországba utazik pár napra, hogy feltöltődjön a hamarosan kezdődő szezonra. Csapatára szeptember első hétvégéjén ugyanis fontos selejtező vár.