Vasárnap 17.30 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr a DVTK otthonában lép pályára bajnoki mérkőzésen. Két euroligás csapat találkozik egymással, ahol talán a miskolciak tűnnek esélyesebbnek, ennek ellenére mi sem feltartott kézzel utazunk riválisunkhoz.

 

Ugyanakkor továbbra is erősen tartalékosak vagyunk, miközben a diósgyőriek – akiknél volt edzőnk, Völgyi Péter irányítja a szakmai munkát, akit a korábban szintén Győrben dolgozó Ábrahám Márta is segít – mindössze egyetlen vereséggel állnak a szezonban. A bajnokságban nem találtak még legyőzőre, és az Euroligában hat siker után legutóbb éppen a címvédő török Fenerbahce múlta felül őket – nagy nehézségek árán.

 

A DVTK kerete a szezon előtt kissé átalakult. Távozott Márkusz Lilla (ő a tanulmányaira koncentrál) Cheridene Green (neki új szerződést ajánlottak, de hazavágyott), Arella Guirantes (őt is megtartották volna, de a játékos a Schiót választotta), Kiss Angelika (Pécsre igazolt) és Bernáth Réka (Lengyelországba szerződött).

A fiatalok mellett maradt a csapatkapitány, Kányási Veronika, Aho Nina, a montenegrói válogatott Milica Jovanovic, az ausztrál Darcee Garbin és a litván Monika Grigalauskyte.

 

Új játékos Tenyér Zsófia a PINKK Pécstől, a francia válogatott Ana Tadic, az amerikai Kaila Charles, valamint a magyar válogatott Lelik Réka, aki egyéves külföldi kitérő után tér haza Magyarországra.

 

A két csapat eddig 48 bajnoki mérkőzést játszott egymással, és pont 50-50 százalék a győzelem-vereség mutató, azaz mindkét gárda 24-szer örülhetett. A Magyar Kupában a DVTK felé billen a mérleg nyelve: öt mérkőzésből négyet a miskolciak nyertek, mi csupán egyszer diadalmaskodtunk.

 

Nálunk az elmúlt mérkőzésekhez képest nem változott a helyzet, erről Cziczás László így nyilatkozott: – Ugyanabban a helyzetben vagyunk, mint a korábbi időszakban, azaz Kristine Anigwe szinte biztosan nem tud játszani, és erősen kérdéses még Ruff-Nagy Dorci szereplése is, mert bár javult a bokája, de még nem edzett százszázalékosan. A nehézségeink ellenére motiváltak vagyunk, főleg hogy Európa egyik legerősebb csapata ellen játszhatunk. Nem könnyíti meg a dolgunkat, hogy a DVTK arénája szinte bevehetetlen, legutóbb az Euroliga címvédője is alig talált fogást rajtuk, igen csak megizzadt a két pontért. Az biztos, öröm lesz ott játszani, abban a csarnokban, ennyi ember előtt. Felkészültünk az ellenfelünkből, tudunk mindent az erősségükről, azt a nagyon kevés gyenge pontjukat szeretnénk kihasználni. Összességében jó meccset szeretnénk játszani, ahol folyamatosan javul a játékunk, úgy érzem, voltak már erre utaló jelek az előző meccseken is, ezt az irányt szeretnénk folytatni.

Fotó: Nagy Gábor