Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a magyar U20-as válogatott a spanyolországi felkészülési tornát. A jövő hétvégén Sopronban kezdődő Európa-bajnokságra készülő keretben csapatunkból, az UNI Győrből két játékos is ott van a keretben, míg a szövetségi edző a nemrégiben kinevezett vezetőedzőnk, Cziczás László. Közülük Dombai Réka a torna MVP-je lett, de Rozmán Lilla is hasznos játékával segítette a csapatot.

„Nehéz mérkőzéseket játszottunk, melyek nagyon hasznosak voltak így nem sokkal az Európa-bajnokság előtt – mondta Dombai Réka. – Úgy mentünk neki ennek a tornának, hogy ebből csak tanulhatunk, illetve legalább meg tudjuk nézni az erőviszonyokat, magunkat is kipróbáltuk, hogy a nehéz ellenfelekkel szemben hogyan tudunk teljesíteni. Azt gondolom, jól helyt tudtunk állni ebben a kemény sorozatterhelésben, amiben vagyunk, és ami még előttünk áll. Szóval összességében nagyon jó volt számunkra ez a három meccs.”

A legjobbnak választott játékos szerint támadásban és védekezésben is sokat fejlődtek, ami bíztató a kontinenstorna előtt.

„Az EB-től azt várom, hogy jól szerepelünk. Ehhez azokat a hibákat, amiket most Spanyolországban elkövettünk, ki kell javítani. Biztos vagyok abban, hogy a csapat és a stáb is mindent belead, hogy jó eredményt érjünk el. A többiek nevében is mondhatom, hogy ez egy dobogós helyezést jelent, ezzel a céllal vágunk neki az EB-nek. A hibák kijavítása mellett nagyon fontos lesz, hogy mindent megcsináljunk, amit az edzők kérnek, fel kell készülnünk az ellenfelekből, fejben és technikailag is a topon kell lennünk. Ha így lesz, akkor nem lehet probléma” – folytatta a játékos, aki hozzátette: elég nehéz csoportban kerültek.

„A hollandokkal most játszottunk Spanyolországban, meg is vertük őket, de ez nem jelent semmit. A franciák és a csehek is roppant erősek, vagyis fel kell kötnünk a nadrágot, de megijednünk nem kell. Nagyon remélem, hogy minden jól alakul, és a végén boldogan ünnepelhetünk egy érmet” – mondta végezetül Réka.

 

 

„A lugói tornánk – mindamellett, hogy nagyon hideg volt – rettentően hasznos is – kezdte Rozmán Lilla. – Viccet félretéve három nagyon különböző mérkőzést éltünk át az elmúlt napokban. A hollandok elleni különösen, hiszen velük a csoportban is találkozunk majd Sopronban. Nagyon erőszakos és dolgos csapatból kaptunk ízelítőt. Természetesen mindkét spanyol csapat is elég keménynek bizonyult, hiszen rengeteg energiával dolgoztak, jelentős fizikai előnnyel. Nagyon boldog vagyok a különdíjazottjaink miatt, hiszen jogosan zsebeltek be az elismeréseket a csapattársaim. Remélem, ez nekik és nem mellesleg nekünk is önbizalmat ad. Három teljesen különböző mérkőzést láthattak a kilátogatók, mi is másként játszottunk. Az U23-as spanyol csapat elleni bravúr és az U20-as csapattól elszenvedett vereség között azt gondolom, a fáradtság és a dekoncentráltság volt a legegyértelműbb különbség. Ami szombaton jól ment, az vasárnap már nem akart összejönni. Jobban kell kezelnünk az ekkora nyomást és a hullámvölgyeket egy mérkőzésen belül. Hala istennek még van időnk az EB-ig, bár nem sok, de mindenképpen kijavítjuk ezeket a hibákat.”

A játékos az EB-ellenfelekről is beszélt: „Csehország, Hollandia és Franciaország lesz az ellenfelünk. Tény, hogy nem egy leányálom ez a csoport, de valószínűleg erről az ellenfelek is hasonlóan vélekednek. Nagyon fizikális mérkőzésekre számítok, ahol talán a döntő a mentalitás terén lesz, illetve azon, mennyire küzdünk csapatként. Ismerve a lányokat, ebben nem lesz hiba. Sok munka vár még ránk, de nagyon elszántak vagyunk. Biztos vagyok benne, hogy a nagyon felkészült es szintúgy motivált stábunk mindenben támogat majd bennünket.”