Május 30-án mutattuk be csapatunk 2023/24-es keretét, ekkor került bejelentésre Diamond Miller is, aki a WNBA-s Minnesota Lynxtől érkezik.

 

Diamond 2001. február 1-én született Montclaireben, New Jersey államban. Középiskola után a Marylandi Egyetemen tanult és kosárlabdázott 2019-től 2023-ig. Egyetemi évei alatt meghatározó alakja volt csapatának, akikkel több nagy tornát is nyert, illetve komoly esélyei voltak a 2019-es, COVID járvány miatt lefújt NCAA sorozatnak. 2021-ben bejutott egyetemével az NCAA Sweet 16 tornájára, ahol aztán az első körben meglepetésre ki is estek.

 

Miller 2017-ben aranyat nyert U17-es korosztályban az amerikai kontinens tornán, majd 2019-ben U19-es világbajnok lett az Egyesült Államokkal, illetve 2021-ben a felnőtt kontinens viadalon is diadalmaskodott nemzeti együttesével.

 

Diamond Millert pár hónappal ezelőtt a WNBA játékosbörzéjén az első kör második választottjaként a Minnesota Lynx igazolta le, ahol jelenleg is kosárlabdázik.

 

Nem is olyan régen bokasérülést szenvedett a Dallas Wings elleni bajnoki mérkőzésen, azonban azóta a vizsgálatok nem mutattak súlyos sérülést.

 

Gyors gyógyulás után, várunk Győrben, Diamond!