Destiny Slocum és Ruff-Nagy Dóra nélkül lépett pályára csapatunk, az amerikai kisebb sérülés, a magyar válogatott irányító betegség miatt nem állt rendelkezésre. 

SERCO UNI Győr–DVTK-HUN Therm 74–75 (19–24, 21–14, 14–11, 20–26)

Győr, NB I-es női mérkőzés, 800 néző. V.: Praksch, Cziffra, dr. Németh P.

SERCO UNI Győr: Dubei 9/3, DOMBAI 21/3, Carleton 9, Gyöngyösi 6, GOREE 8. Cs.: ANIGWE 14, Bach 7/3, Török Á., Molnár L., Hegedűs. Edző: Cziczás László.

DVTK-HUN Therm: Aho N. 5/3, Aho T., CHARLES 10/6, JOVANOVIC 17/9, Tadic 7. Cs.: Kányási 11/6, Grigalauskyte 5, LELIK 17/12, Tenyér, Oláh 3/3. Edző: Völgyi Péter.

A statisztika ide kattintva érhető el.

A DVTK nyilván csalódottan érkezett Győrbe, hiszen nem sikerült bejutnia az Euroliga Final Fourba. Mi a klasszikus irányítóink nélkül kezdtünk.

A vendégeknek sikerültek jobban az első percek, 5–2-re és 7–5-re is vezettek. Mi először 9–7-nél kerültünk előnybe Carleton sikeres közelijével. Sikerült növelni az előnyt, de aztán egy 5–0-val fordított a DVTK (13–14). A folytatásban öt pont lett a különbség a rivális javára, az első tíz perc végén hátrányban voltunk. (19–24).

A második tíz percben folytatódott a nagy küzdelem, bár hét, majd nyolc ponttal is vezetett a diósgyőri gárda (25–33), Dubei triplájával és Anigwe közelijével kapaszkodtunk. Három perccel a félidő vége előtt egy pontra feljöttünk (34–35), az utolsó perc pedig egálról kezdődött (38–38). Dombai kosarával hosszú idő után ismét nálunk volt az előny, és ezt a nagyszünetig már nem is engedtük ki a kezünkből (40–38).

Nem hozott pontesőt a második félidő első négy perce, mi négy pontig jutottunk, a 4. perc végén szerezte első kosarát a DVTK (44–40). A szakasz második felében hét pontra növeltük az előnyünket (47–40), de a vendégek nem adták fel, egy 7–2-es rohammal két pontra felzárkóztak (49–47). A zárófelvonás előtt sikerült megint kicsit növelni az előnyt (54–49).

Az utolsó tíz percet 4–0-val kezdtük, ezzel megdupláztuk a különbséget (58–49), időt is kért Völgyi Péter. Ők is négy pontot szereztek zsinórban, majd jöttek mindkét oldalon a triplák, 64–57-re elléptünk. Az utolsó öt perc előtt 66–63 volt a javunkra. Anigwe mindkét büntetőjét kihagyta. A hajrában kellett Carleton kosara (68–64). Másfél perc volt hátra, egy pont volt csak közte (68–67). Cziczás László kérte ki idejét. Anigwe kosarával folytatódott a játék, majd ő szerzett lepattanót a palánkunk alatt. Sajnos Carleton eladta a labdát, megint egy pont volt csak ide, kellett Dombai kosara 35 másodperccel a vége előtt (72–69). Jovanovic triplával egyenlített, sőt, még egy büntetőt is dobhatott, ami kimaradt (72–72). A túloldalon kimaradt a dobás, Dombai viszont hat tizedmásodperccel a vége előtt betalált, úgy tűnt, az lesz a győztes kosár, de Lelik másként gondolta, szinte a félpályáról dobott triplát, amivel megnyerte csapatának a mérkőzést.

Cziczás László: – Szememben a DVTK egy Euroliga Final Fouros csapat, örülök, hogy hazai pályán ki-ki meccset tudtunk játszani velük. Irányító nélkül kellett kosaraznunk, de jól megoldották a feladatot a többiek, többen is erőn felül teljesítettek. Tanulni kell ezekből a hibákból, ami nem az első volt idén, az EL-ben is veszítettünk utolsó pillanatokban így meccset. Ezt gyakorolni, modellezni kell az edzésen, hogy máskor ilyen helyzetek végén mi örüljünk. Jó hangulat volt, köszönjük, hogy ennyien kijöttek, reméljük, a jövő héten még többen lesznek, még jobb hangulat lesz a lelátón, és mi örülhetünk. A tavalyi és az idei szereplésünket szeretnénk megfejelni egy kupadöntővel.

Dombai Réka: – Csalódott vagyok egy kicsit. Sok hármast kaptunk, erre pedig készültünk a héten, mégsem tudtuk levédekezni. Nehéz volt így irányítók nélkül játszani, de összességében elég jól megoldottuk a feladatot. Készülünk tovább, a kupában vissza akarunk vágni a DVTK-nak.

Völgyi Péter: – Több szempontból is érdekes meccs volt, kíváncsi voltam, hogyan reagál a csapat a héten történtekre, túltette-e magát az Euroliga-vereségen. Az elején kicsit akadozott a játékunk, de ha kicsit jobban dobunk, nagyobb különbségre is szert tehettünk volna. A győri csapat a folytatásban megmutatta miért is áll a második helyen, húzott egy nagyot a védekezésén, erre nem jól reagáltunk, de aztán tudtunk változtatni, távolról is és gyűrű alól is betaláltunk, örülök a veretlenségnek.

Lelik Réka: – Fáradtan kezdtünk, nehéz periódus közepén vagyunk. Sikerült mindent megtennünk, voltak hibáink, ezeken dolgozni kell, de örülök, hogy meg tudtuk őrizni a veretlenségünket.

Fotó: Nagy Gábor