Destiny Slocum sérülés, Cyesha Goree betegség miatt hiányzott a keretünkből a negyeddöntő első felvonásán.

SERCO UNI Győr–Vasas Akadémia 94–53 (31–10, 13–13, 26–10, 24–20)

Győr, NB I-es rájátszás, 1. mérkőzés, 100 néző. V.: Cziffra, Nagy V., Kapusi.

SERCO UNI Győr: RUFF-NAGY D. 8/3, Dubei 13/9, CARLETON 10/6, Török Á. 9/3, ANIGWE 10. Cs.: Dombai 12/6, Gyöngyösi, BACH 19/9, Hegedűs 9/3, Küllős, Molnár L. 4. Edző: Cziczás László.

Vasas Akadémia: Taylor 8, Gelei 3, TÓTH O. 15/3, Jáhni 9, Salamon 7. Cs.: Szerencsés, Madár K. 4, Boros 2, Kádár 2, Villányi 3/3. Edző: Milos Pavlovic.

A meccs statisztikája ide kattintva érhető el.

A Vasas szerzett vezetést, mi Dubei és Carleton tripláival dobtuk az első kosarakat (3. perc: 6–4). A folytatásban sikerült növelni az előnyt, a negyed közepén 16–7-re vezettünk. A Vasas edzője 19–10-nél időt is kért. Az edzői eligazítás után tíz pont fölé nőtt a különbség (21–10), amire sikerült még rápakolni a szakasz végére, ami 31–10-es vezetésünkkel zárult.

Bach triplája nyitotta a második negyed pontgyártását, majdnem egy percet kellett erre várni. Lendületben voltunk, a 20–0-s rohamot zárta le a 4. perc közepén a Vasas, mely előtte az 5. percben Tóth O. hármasával talált be a gyűrűnkbe (36–12). A szakasz második felében kicsit megakadt a gépezet, a Vasas közelebb tudott jönni (39–20). Bach törte meg a kosárcsendünket. A félidő hajráját Hegedűs hármasa nyitotta, de sok kosár már nem esett, két negyed után 44–23 volt a javunkra.

Ruff-Nagy Dóra triplájával folytatódott a mérkőzés, majd két perc után Dubei szerzett kétpontos kosarat (49–23). Két és fél perc után szerzett először pontot a Vasas a második félidőben (49–25). Ismét sikerült kicsit „robbantani”, fokozatosan növeltük az előnyt, a zárófelvonás előtt 70–33-ra vezettünk.

Carleton triplával toldotta meg a tetemes különbséget a szakasz elején, 40 pont volt ekkor a két csapat között (73–33). Dombai, majd Hegedűs kosara után időt kért Milos Pavlovic. Két és fél perc után lett meg az első vendégtalálat a negyedben, amire Dombai hármassal felelt. Sok kérdés nem maradt, legfeljebb csak a különbség. A negyeddöntő első mérkőzését simán nyertük, ezzel 1–0-ra vezetünk, a szombaton 18 órakor kezdődő második találkozón le is zárhatjuk a párharcot.

Cziczás László: A csapatok összetételéből fakadóan a Vasast láthatóan jobban érintette a kulcsemberek hiánya. Elégedett vagyok a játékkal, bár voltak hibák, ezeket szeretnénk kijavítani, és szombaton bejutni az elődöntőbe.

Bach Boglárka: Mindkét oldalon voltak hiányzók, de nem ez számított. Tudtuk azt az iramot diktálni, amit szerettünk volna. Elégedett vagyok, örülök, hogy mindenki sokat tudott játszani. Remélem, szombaton is hasonló teljesítményt tudunk nyújtani.

Milos Pavlovic: Nem könnyű a győriek ellen játszani. Nem tudtuk lelassítani az ellenfelet támadásban, fizikálisan is jobbak. Nem kifogás, de a mi sérült kulcsembereink jobban hiányoztak, mint a győrieknél Goree. Nincs idő bánkódni, szombaton szeretnénk jobb teljesítményt nyújtani.

Tóth Orsolya: A győri csapat nagyon jól játszott, olyan előnyt szerzett már az első negyedben, mellyel eldöntötték a meccset. Védekezésben és támadásban is jobbak voltak. Nem szeretnék amögé bújni, hogy három kulcsjátékosunk hiányzott. Ennél jobban kell küzdeni. Remélem, hazai pályán szorosabb meccset tudunk velük játszani.

Fotó: Nagy Gábor