DVTK-HUN Therm–SERCO UNI Győr 97–72 (27–20, 22–13, 23–21, 25–18)

Miskolc, NB I-es női mérkőzés, 2000 néző. V.: Praksch, Makrai, Söjtöry.

DVTK-HUN Therm: AHO N. 14/3, CHARLES 15/3, TOMAN P. 18/12, Garbin 4, TADIC 18. Cs.: Aho T. 3/3, Grigalauskyte 8, LELIK 15/9, Tenyér 2. Edző: Völgyi Péter.

SERCO UNI Győr: Slocum 8/3, Dubei 15/9, DOMBAI 14/3, Gyöngyösi 3/3, Goree 8. Cs.: Bach 2, CARLETON 16/9, Ruff-Nagy D., Török Á. 4, Hegedűs 2. Edző: Cziczás László.

A meccs statisztkája itt érhető el.

Remekül kezdtük a mérkőzést, Dubei, Dombai, majd Gyöngyösi is beemelt egy triplát, erre építve 11–5-re vezettünk. A folytatásban is mi voltunk lépéselőnyben, két és fél perccel a negyed vége előtt 18–16 volt a javunkra, de a szakasz hajráját igencsak megnyomták a hazaiak, és egy 11–2-es rohammal hétpontos előnyt építettek ki (27–20).

A második negyed eleje nem hozott sok pontot, két és fél perc elteltével mindkét együttes 2–2 pontot termelt csak. Cziczás László kért időt, hogy kicsit megnyugtassa csapatát. A DVTK mozdult el előbb a holtpontról, növelni is tudta kicsit az előnyét (35–24). Dubei kosara nagyon kellett, de kicsit nehezítette a dolgunkat, hogy a palánk alatt komolyabb hátrányban voltunk, kétszer annyinál járt a DVTK, mint mi (14–7). Szerencsére ez kapott kosárban nem jelentkezett (35–27). Sajnos a félidő hajrájában ugyanúgy nagyobb sebességfokozatra kapcsolt, mint az első tíz perc végén, ennek köszönhetően a nagyszünetben 49–33-ra vezettek a miskolciak.

A fordulást követően majdnem két és fél perc kellett az első találatunkhoz: Bach Bogi talált be korábbi csapatának. Állandósult a különbség (56–38), ám innentől a házigazdák egyértelműen domináltak, egy 6–0-ás rohammal tovább nőtt a különbség. Dombai kosarával kerültünk negyven pont fölé. Kosárra kosár volt a válasz, ha Carleton dobott triplát, a túloldalról is betalált valaki a vonalon kívülről (70–48). A játékrész hajrájában kicsit magunkra találtunk, és közelebb kerültünk a miskolciakhoz (72–54).

Carleton vezérletével a zárófelvonásban megpróbálkoztunk felzárkózni, ami rövid ideig sikerült is (76–61). Főleg Dubei révén tapadtunk a házigazdákra. A 37. percig volt remény arra, hogy szorosabb eredmény alakuljon ki, de ahogyan az első két negyedben, úgy a negyedikben is megrázta magát a listavezető, mely a legvégén 87–72 után egy 10–0-ás rohanással lezárta a mérkőzést.

Cziczás László: – A hazaiak megérdemelten nyertek. A sebességbeli különbség nagyon szembetűnő volt, illetve hiányzott a palánk alól egy játékos, ez a két momentum el is döntötte a mérkőzést. 

Dombai Réka: – Nem úgy kezdtünk védekezésben, ahogyan kellett volna, nem voltunk elég agresszívek. Voltak jó periódusaink a második félidőben, de ez kevés volt. Dolgozunk tovább, leginkább a védekezésen.

Völgyi Péter: – Erőltetett menetben van mindkét csapat. A magassági fölényünket jól ki tudtuk használni, megnyugtató különbséggel nyertünk, kihoztuk a maximumot ebből a mérkőzésből.

Toman Petra: – Jól felkészültünk a meccsre. Az volt a célunk, hogy mi diktáljuk az iramot, ez nagyjából sikerült is. Védekezésben ugyan voltak hullámvölgyeink, de jó ritmusban támadtunk, ez pedig elégnek bizonyult a biztos győzelemhez. 

Fotó: dvtk.eu, Nagy Gábor