Csütörtök este 18 órási kezdettel fogadjuk a TARR KSC Szekszárd együttesét a mindent eldöntő harmadik elődöntős mérkőzésen az Egyetemi sportcsarnokban.

 

Túl vagyunk két mérkőzésen az elődöntőben a Szekszárd ellen, fordított előjelű kimenetelekkel. Hazai pályán egy lassabb kezdés és első félidő után tempót tudtunk váltani és a második félidőben mondhatni simán vertük a tolnaiakat. Az első meccsen Kristine Anigwe húzta a csapatot, 21 pontja mellett 10 lepattanót is szerzett, illetve egészpályás lerohanásait sem tudta megállítani az ellenfél. Vezetőedzőnk, Cziczás László a KSC kemény védekezését emelte ki, amelyhez alkalmazkodni kellett az első félidőben, de a másodikban sikerült felvenni a ritmust és megnyerni a mérkőzést. A győzelem kulcsa a csapatmunka volt, ezt Anigwe és Cziczás is megemlítette.

 

A keddi összecsapás ugyanúgy indult számunkra, mint a szombati. Lassan, körülményesen és sok hibával játszottunk, ezeket pedig a Szekszárd meg is büntette. Ellenfelünknél ismét Jacinta Monroe és Kathryn Westbeld jártak az élen, utóbbi 25 pontig jutott. A csapatok fej-fej mellett haladtak, jól mutatja ezt a 40-40-es félidei állás is, de még a zárónegyedre is mindössze kétpontos hazai vezetéssel mentünk. Az utolsó negyed derekán egy nagy rohanással tízpontos előnyre tett szert a KSC, de szerencsére nem ijedtek meg lányaink és egy 7-0-s sorozattal ismét nyitottá tették a mérkőzést. Sajnos a végjátékban további hibák csúsztak be, és Westbeld triplájával meg is nyerték a meccset, kiharcolva a harmadik találkozót Győrben. Nálunk Bridget Carleton volt a húzóember, kanadai játékosunk 21 pontot szerzett, míg szorosan mögötte Dubei Debóra 18 ponttal végzett. Sajnos nem ezekről a statisztikai számokról lesz emlékezetes a találkozó, sokkal inkább a három meccsre elegendő, 23 eladott labdáról.

 

Cziczás László a következőket gondolja az előttünk álló összecsapásról: „Három meccsesre nyúlt ez az elődöntő, amin két ellentétes stílusú csapat fog összecsapni a döntőbe jutásért. Amiért egész évben küzdöttünk, hogy egy esetleges harmadik mérkőzést hazai pályán játszunk, szeretnénk teljes mértékben kihasználni. Hazai pályán, azt gondolom, sokkal hatékonyabbak vagyunk, mind támadásban, mind védekezésben. A felmerülő problémákat, amik keletkeztek Szekszárdon, át fogjuk beszélni, ki fogjuk javítani, és ha ezek sikerülni fognak, biztos vagyok benne, hogy be tudunk jutni a bajnoki döntőbe.”

 

Csapatunk egyértelmű célja, hogy hazai pályán bejusson a magyar bajnokság döntőjébe holnap este, amihez hatalmas összefogásra lesz szükség, nem csak csapaton belül, de a lelátón is. Egész szezonban ezért hajtottak a lányok, hogy a végelszámolásnál minél előrébb legyenek. Mindenkit arra kérünk, hogy bíztassa a lányokat a lelátóról, teremtsünk olyan pokoli hangulatot az Egyetemi sportcsarnokban, mint amilyet a szekszárdiak teremtettek a mi lányainknak! Találkozzunk csütörtök este 18:00-kor!

Fotó: Nagy Gábor