Destiny Slocum nélkül vágtunk neki utolsó Euroliga-mérkőzésünknek.

Perfumerias Avenida–SERCO UNI Győr 56–42 (15–12, 21–8, 14–10, 6–12)

Salamanca, női Euroliga-mérkőzés, B csoport, 14. forduló, 2400 néző. V.: Dahra, Coanus (franciák), Vavrová (cseh).

Avenida: Carter 2, GIL 20, Delaere, Lu. Rodriguez, Határ 2. Cs.: Le. Rodriguez 9/3, KONE 16, Cakir 2, Vilaro 5/3, Horvat. Edző: Luis Rey.

SERCO UNI Győr: Ruff-Nagy D. 2, Dubei 2, Carleton 7/3, Török Á. 4, GOREE 10. Cs.: Anigwe 1, Dombai 6, Bach 3/3, Gyöngyösi 7/3. Edző: Cziczás László.

A statisztika ide kattintva érhető el.

Majdnem két percet kellett várni az első kosárra, a hazaiak találtak be a gyűrűbe. Hamar jött a válasz Goree révén. Onnantól fej fej mellett, váltott vezetéssel haladtak a felek. A szakasz hajrájában 11–12 volt a javunkra, de a spanyoloknak jött ki jobban az utolsó két perc. Mi megálltunk a pontgyártásban, így tíz perc játék után 15–12-re vezetett az Avenida.

A második negyedben egy perc után esett az első kosár: Kone két büntetője közül a második volt jó.  Dombai találatára jött egy spanyol tripla. Török, Carleton és Dombai hárompontos kísérlete ugyanakkor kimaradt. El is húztak a házigazdák 23–14-re, Cziczás László időkéréssel reagált arra, hogy megakadt a gépezet. Nem nagyon sikerült rendezni a sorokat, a 18. perc elején 30–17 volt a hazaiaknak. A nagyszünetig még nőtt a hátrányunk, 36–20-as állásnál mehettünk az öltözőbe.

A második félidőt 6–0-val kezdték a spanyolok, Carleton törte meg a kosárcsendünket a negyed 3. percének legelején. Ez sem hozta meg az áttörést, egy újabb hazai 6–0-val 48–22-re módosult az állás, indokoltnak tűnt Cziczás László időkérése. Ezúttal jobban sült el az egyperces eligazítás, a 6–2-es rohanásunk után a hazai tréner szakította meg a játékot egy időkéréssel. A szakasz hajrájában húsz pontra feljöttünk (50–30).

A zárófelvonásban pedig bekerültünk 20 pont alá. A negyed elég pontszegényen kezdődött, több mint két perc alatt csak egy Gyöngyösi-duplát lehetett feljegyezni (50–32). Újabb időkérésünk után sem indult be a pontgyártás. Másfél perc után Gyöngyösi egy triplát emelt be. Öt perc után találtak be a hazaiak. A találkozó gyakorlatilag eldőlt, ismét azért küzdöttünk, hogy tisztes eredménnyel zárjuk le a mérkőzést és az Euroliga-sorozatot. Ez nagyjából sikerült is, Bach triplájával zárult az idei nemzetközi menetelésünk.

Cziczás László: – A salamancai szentély hangulata a második negyedben kissé megbénított bennünket, ekkor rosszul kosárlabdáztunk, elkapott bennünket a hév, vitt ugyan előre a szívünk, de lepattanózásban jobb volt az ellenfél. A második félidőt megnyertük, amiért gratulálok a lányoknak, küzdöttünk, nem adtuk fel, ez dicséretre méltó.

Gyöngyösi Janka: Elég kemény meccset játszottunk. A második negyedben a védekezésünk alábbhagyott, ezt kihasználva nagyobb előnyt szerzett az Avenida. A második félidőben, különösen a negyedik negyedben sokkal jobban küzdöttünk, határozottabbak voltunk, az utolsó tíz percben csak hat pontot engedtünk az ellenfélnek. Ezt a teljesítményt kell kitolni minél hosszabb időre a folytatásban.  

Fotó: fiba.basketball