Ruff-Nagy Dóra már ott volt a keretben, Kristine Anigwe viszont még mindig csak civilben ült a pálya szélén. Bridget Carleton ugyanakkor a kezdőben kapott helyet volt csapata ellen.

SERCO UNI Győr–Perfumerias Avenida 65–81 (13–30, 24–14, 12–22, 16–15)

Győr, női Euroliga-mérkőzés, B csoport, 7. forduló, 500 néző. V.: Sakaci, Güngör (törökök), Gajdosz (lengyel).

SERCO UNI Győr: SLOCUM 11/9, Bach, CARLETON 12/3, TÖRÖK Á. 12/12, Goree 9. Cs.: Dubei 7/3, Dombai 12/6, Hegedűs 2, Gyöngyösi. Edző: Cziczás László.

Perfumerias Avenida: Dominguez 4, VILARO 13/9, Delaere 2, PRINCE 11/9, KONÉ 18. Cs.: GIL 14, CAKIR 6, Le. Rodriguez 6/6, Hartley 7/3. Edző: Jose Vazquez.

Nem kezdtük jól a találkozót, a vendégek két triplát is beemeltek, és bár kezdtünk belemelegedni a játékba, a vendégek is szorgalmasan termelték a pontokat, így hamar komolyabb különbség alakult ki. Kicsit megfogott ez bennünket, ráadásul védekezésben is jól teljesített a spanyol gárda, így az első szakasz végére tizenhét pontos hátrányba kerültünk. Jól jellemezte a helyzetünket, hogy a legvégén még Carleton ziccere is lejött a gyűrűről (13–30).

Volt mit mondania a negyed közötti szünetben Cziczás Lászlónak, ami hatásosnak bizonyult, mert 7–2-vel nyitottuk a negyedet. Időt is kértek a vendégek (20–32). Goree büntetőivel tíz pontra felzárkóztunk a folytatásban, Dubei középtávolijával pedig a lélektani határon belülre kerültünk (24–32). Védekezésben sokat javultunk, bő öt perc alatt mindössze négy pontra volt jó az Avenida. Egy hármas azonban beesett tőlük nem sokkal később, így maradt a tíz pont körüli hátrányunk (26–37). A félidő hajrájában megint nyílt az olló (18. perc: 26–44), de egy 8–0-val megint visszazárkóztunk. A spanyol edző időkérése után az öltözőbe végül hétpontos hátránnyal mehettünk be, mert a legvégén Török Ágnes is bedobott egy trojkát (37–44).

A második félidő legelején öt pontra feljöttünk, de aztán egy 9–0-ás rohamot mutatott be az Avenida, így Cziczás László kénytelen volt időt kérni (39–53). Sokat nem változott a játék képe, a szakasz hajrájában 61–44 volt a vendégek javára. Carleton kiharcolt egy kosarat faulttal, a bónusz azonban kimaradt. A zárófelvonás előtt megint húsz pont körüli volt a hátrány, az utolsó tíz percnek 49–66-os eredménnyel vághattunk neki.

Az utolsó negyedben 20 pontra nőtt a differencia (49–69). Ezt a vezetést igyekezett az Avenida menedzselni. Dombai triplával, majd duplával, Carleton szintén trojkával jelezte, hogy azért nem adjuk olcsón a bőrünket (59–73). Ennél közelebb azonban nem tudtunk kerülni ellenfelünkhöz, a meccs hajrájában már nem volt kérdés a meccs végkimenetele. Továbbra is tartalékos csapatunk ismét nagyot küzdött, de az első negyedben összeszedett tetemes hátrányát nem tudta ledolgozni.

Cziczás László: – Ellenfelünk megérdemelten nyert. Az első félidőben a triplákkal versenyben tudtunk maradni, ám a másodikban már nem voltunk olyan pontosak. Jól küzdöttünk, amíg erővel bírtuk, csúsztunk-másztunk. Szűkebb rotációval dolgoztunk, ez döntött. Teljes kerettel akár még szorosabb eredményt is elérhettünk volna.

Török Ágnes: – Felemás érzéseim vannak, mert voltak jó szakaszaink, de az első és harmadik negyedben olyan hibáink voltak, amelyek nem férnek bele. Igyekszünk tanulni a hibákból és már csak előretekintünk.

Jose Vazquez: – Az első félidőben sok volt a hullámvölgy a játékunkban, a másodikban jobban kontrolláltuk a mérkőzést. Fontos volt ez a győzelem, mert itt mindig nehéz nyerni.

Laura Gil: – Jó pillanataink voltak támadásban, tudtuk, hogy a győriek jók a triplavonalról, ezt meg is mutatták, de megtaláltuk hamar a ritmusunkat, és ennek köszönhetően győztünk.

Fotó: fiba.basketball/Nagy Gábor