Kedden 17:45-kor csapatunk, a SERCO UNI Győr a Szekszárd otthonában lép pályára a bajnoki elődöntő második összecsapásán. Amennyiben nyerünk, bejutunk a fináléba, vereség esetén a párharc április 25-én, csütörtökön 18 órától Győrben dől el.

 

A szezonban eddig háromszor vertük a tolnaiakat: az alapszakasz során Győrben 72–71-re, Szekszárdon 78–54-re, míg legutóbb 83–75-re. A két csapat egymás elleni mérlegében így tovább javultunk, 51 találkozóból immár 36-szor diadalmaskodtunk a 15 vereség mellett. A bajnokságban 33–13 a győzelem-vereség mutató.

 

A szombati, első összecsapáson az első félidőben inkább a vendégek akarata érvényesült, hiszen több mint tíz ponttal vezettek a második negyed hajrájában (27–38), de a fordulás után a gyors egymásutánban dobott három triplával visszajöttünk a meccsbe, a vezetést is átvettük, és innen már gyakorlatilag nem is engedtük ki a kezünkből az irányítást. Az előnyt fokozatosan növelve végül biztos győzelmet arattunk.

 

Vezetőedzőnk, Cziczás László a második mérkőzés esélyével kapcsolatban elmondta: – Véleményem szerint a keddi összecsapás talán még keményebb ütközet lesz, mint a szombati volt, de talán picit nyugodtabban tudunk majd játszani. A Szekszárd lehet majd az idegesebb hazai pályán, hiszen nekik mindenféleképpen nyerniük kell ahhoz, hogy folytatni tudják a párharcot. Nem tudom még, milyen kerettel tudunk elutazni, de akik játékra készek, azokkal szeretnénk kiharcolni a döntőbe jutást, már Szekszárdon.

fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina