Szombaton 20 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr a Killik László női kosárlabda Magyar Kupa elődöntőjében a DVTK-t fogadja az egyetemi csarnokban.

 

A bajnoki alapszakaszban eddig kétszer találkoztunk a diósgyőriekkel, idegenben 97–72-re, hazai pályán – múlt szombaton – 75–74-re nyert a miskolci együttes. Egy héttel ezelőtt drámai végjátékban maradtunk alul, 0,6 másodperc volt hátra, de ennyi is elég volt Lelik Rékának egy majdnem félpályás triplához. Szerencsére az a meccs igazából nem osztott, nem szorzott, hiszen az már biztos volt, hogy második helyen zárunk az alapszakaszban, míg a DVTK megnyeri a bajnokság első szakaszát.

 

Most viszont komoly a tét, a győztes csapat jut be ugyanis a másnapi fináléba.

 

Ami az eddigi szerepléseinket illeti, két ezüst- és három bronzérem a mérlegünk, vagyis már csak az arany hiányzik az éremkollekcióból, remélhetőleg csak vasárnap estig…

 

Utoljára egyébként a 2012/13-as kiírásban játszottunk döntőt, egymás után kétszer is bejutottunk a fináléba, de előtte Győrben, és 2013-ban Sopronban is a megyei rivális győzött le bennünket. Érmet sem mostanában szereztünk: a 2017/18-as szezonban éppen a DVTK-t legyőzve a bronzmeccsen lettünk harmadikak.

 

Győrben eddig háromszor volt a Magyar Kupa végjátéka: az elsőn – melyet az egyetemi csarnokban rendeztek – ezüstérmesként zártunk, majd az Audi-arénában rendezett nyolcas döntőben (2014/15-ben volt), a harmadik helyért játszhattunk, de kikaptunk, míg az utolsó győri MK-ban a negyeddöntő jelentette a végállomást.

 

Csapatunk eddig 50 bajnoki mérkőzést játszott a diósgyőriekkel, akik az idei két sikerrel lépéselőnybe kerültek az egymás elleni mérleget tekintve: 26–24-re vezetnek a DVTK. A Magyar Kupában is a DVTK felé billen a mérleg nyelve: öt mérkőzésből négyet a miskolciak nyertek, mi csupán egyszer diadalmaskodtunk, az ominózus bronzmérkőzésen, 2018-ban.

 

Cziczás László vezetőedző így fogalmazott a várakozásairól: –  Azt gondolom, nagy lehetőség előtt állunk, hiszen hazai pályán harcolhatunk a Magyar Kupáért. Nagyon várjuk, nagy kihívás, de a csapat készen áll arra, hogy megugorja az akadályt. Becsületesen készülnek a lányok és rendkívül motiváltak. Szombaton este, remélhetőleg szép számú közönség előtt, szeretnénk végre hajtani azt a bravúrt, ami magyar csapatnak idén még nem sikerült: legyőzni a Diósgyőrt.

Fotó: Nagy Gábor