Egy biztos, nem unja meg egymást idén a SERCO UNI Győr és a DVTK-HUN Therm, ugyanis a szezon során eddig már háromszor találkozott egymással a két csapat, és minimum három meccsük a következő időszakban is lesz, de akár még ötször is összecsaphatnak egymással a felek.

 

A nagydöntő első felvonását szerdán 18 órakor rendezik Miskolcon, a DVTK Arénában. Nos, a pályaelőny és az eddigi idei mérleg miatt nem mi vágunk neki esélyesként az egyik fél három győzelméig tartó párharcnak, ráadásul az egész évben bennünket sújtó problémák sem szűntek meg, sőt, csak fokozódtak. Mint azt Fűzy András elnök is elmondta a helyzetelemző cikkünkben: Bridget Carleton az év legfontosabb meccsein nem tud már segíteni csapatunkon – ezt amúgy már a szerződtetésekor tudtuk –, azt pedig a Szekszárd elleni harmadik meccset követők is láthatták, hogy Török Ágnes sem tud a pályán lenni, mert komolyabb vállsérülést szenvedett. Destiny Slocum pedig hetek óta nem állt rendelkezésre, vele szerződést is bontott a klub.

 

Ha már a három korábbi egymás elleni találkozót említettük: a bajnoki alapszakaszban Miskolcon 97–72-re, hazai pályán 75–74-re kaptunk ki a DVTK-tól. Utóbbi meccsen egy dudaszós, majdnem félpályás tripla jelentette a vesztünket.

 

A Magyar Kupában a győri négyes döntő során az első nap, az elődöntőben találkoztunk Lelikékkel, és bár szerettünk volna nyerni, szinte végig futnunk kellett az eredmény után, és végül 80–69-re kikaptunk.

Az összesített egymás elleni örökmérlegben is kicsivel jobban állnak a borsodiak, a bajnoki összevetésben éppen az idei két sikerrel szereztek előnyt, hiszen 50 bajnoki meccs után 26–24-re vezet a Diósgyőr a győzelmeket tekintve. Ha a Magyar Kupát is belevesszük, akkor 31–26 a riválisnak.

 

A szerdai első meccs után május 4-én, szombaton Győrben folytatódik az aranycsata, ezt a találkozót a megszokottól eltérő időpontban, 19.30-kor – rendezik. A harmadik mérkőzés időpontja

május 7., 18 óra, a helyszín pedig ismét a DVTK Aréna lesz Miskolcon.

 

Amennyiben szükséges, a negyedik összecsapás május 10-én 18 órakor lesz a győri egyetemi csarnokban, az esetleges ötödik felvonásra pedig május 12-én visszatérnek Miskolcra a felek, az a meccs 19.45-kor kezdődik majd.

 

Cziczás László vezetőedző az esélyekkel, várakozásaival kapcsolatban elmondta: –  Nagyon várjuk már a finálét, és rendkívül büszkék vagyunk, hogy zsinórban második évben is bajnoki döntőt tudunk játszani. Nagyon sok dolog hátráltatott bennünket az egész szezonban, és még itt az idény végén is. Ettől függetlenül úgy utazunk el Magyarország, de mondhatnám, Európa legforróbb katlanába, hogy meglepetést szerezzünk.

Fotó: Nagy Gábor