Csapatunk, a SERCO UNI Győr szerdán 19.30 órakor Euroliga-mérkőzésen a francia Basket Landes otthonában lép pályára. A sorozatban csapatunk hazai környezetben legyőzte a riválist, ez az egyetlen győzelmünk eddig az idei kiírásban, és a két csapat egymás elleni mérlegében is, hiszen ez volt az első találkozásunk a gallokkal. A Basket Landes két győzelmet aratott eddig a tíz forduló során.

 

Ami a hazai mérkőzést illeti, nem kezdtük túl jól a meccset, a negyed közepéig mindössze két pontot tudtunk szerezni, a szakasz is hárompontos vendégelőnnyel zárult (14–17). A második játékrészben viszont nemcsak fordítottunk, hanem jelentősebb előnyt is tudtunk szerezni, a nagyszünetben 44–31-re vezettünk. A folytatásban már 20 pontnál többel is vezettünk (58–36). Ebből valamennyit faragtak a franciák, de a vége végül 79–66 lett a javunkra.

 

A fiba.basketball erősorrendjében – melyet december 19-én adtak ki – mi egy helyet rontva a 15.-ek vagyunk, a Basket Landes maradt a 13.

Rólunk így ír a hivatalos honlap: „Néhány sérülés erősen nehezítette a győriek dolgát. Ettől függetlenül jobban is szerepelhetett volna. Destiny Slocum stabilan teljesít, és pozitívum, hogy a fiatalabb játékosok egyre több tapasztalatot szereznek. Emellett van tartása az együttesnek, mely szintén kiemelendő.”

 

A Basket Landes-dal kapcsolatban így fogalmazott a fiba.basketball: „Utolsó három meccsükből kettőt elveszítettek a rangsor előző kiadása óta. Megverték a Virtus Bolognát, ami nagy szó, és bár vereséget szenvedtek, remekül játszottak a Praha ellen, és alig kaptak ki a Mersintől. Egy-két csapást még mérhetnek az ellenfelekre, mielőtt az alapszakasz véget ér.”

 

Cziczás László, csapatunk vezetőedzője így nyilatkozott a várakozásairól: „Az új év hozadéka, hogy teljes kerettel tudunk edzeni, komplett csapattal utazunk Franciaországba. Lépésről lépésre fejlődünk, ennek a folyamatnak az egyik állomása lesz a Landes ellen mérkőzés is. Reméljük, jól tudjuk venni ezt az akadályt. Olyan helyre utazunk, ahol nehéz nyerni. Elsődleges célunk az Euroligában továbbra is, hogy fejlesszük magunkat, ez van kitűzve a szerdai találkozóra is.”

Fotó: Nagy Gábor