BEAC–UNI Győr MÉLY-ÚT 58–79 (18–17, 17–15, 14–27, 9–20)

Budapest, 100 néző. V.: Győrfy, Lengyel, Sörlei.

BEAC: CZANK 20/12, Koch 6, Juhász 5/3, Boros B. 7, Boros J. 14. Cs.: Dénes D. 2, Zsámár 2, Orosz 2, Katona. Edző: Balogh Judit

UNI Győr: CANADA 10, Dombai 4, DUBEI 15/3, Varga Zs. 6, OROSZOVÁ 14/3. Cs.: MOMPREMIER 10, Rozmán 2, Ruff-Nagy D. 6/3, WENINGER 12/6, Török Á., Baffy. Edző: Iványi Dalma.

Mi szereztük meg a vezetést, de aztán 8–4-re a hazaiak léptek el. Dubei triplájával kapaszkodtunk, majd sikeres közelijével ismét vezettünk (8–9). Megálltak a pontgyártásban a csapatok, hosszabb idő után Czank mozdította el csapatát a holtpontról, amivel 12–9 volt a fővárosiak javára. Mompremier egy büntetőjével közelítettünk, de továbbra is sok volt a pontatlanság nálunk is. A negyed hajrájában 16–10-re vezetett a BEAC, de a szakasz végére egy pontra fel tudtunk jönni (18–17).

Boros J. kosarával kezdődött a második tíz perc, majd Canada két büntetőből volt eredményes. Nem sikerült azonban fordítani, a hazaiak megint kicsit nagyobb előnyt szereztek (14. perc: 28–21). Rozmán középtávolija nagyon kellett, de Czank hárompontosa után tíz pontra nőtt a hátrányunk, időt is kért Iványi Dalma (33–23). Hatottak vezetőedzőnk intelmei, mert a félidő utolsó öt percét nagyon megtoltuk, és három pontra felzárkóztunk a nagyszünetre (35–32).

Remekül kezdtük a harmadik szakaszt, egy 9–2-es rohanással megfordítottuk az állást (37–41), Balogh Judit időkérése indokolt volt, hiszen 18–4-es nyolc percnél jártunk ekkor. Szerencsére ez az egy perc sem törte meg a lendületünket, tovább tudtuk növelni az előnyünket (42–49), a zárófelvonásra Oroszová közelijével tíz pontra növeltük a különbséget (49–59).

Az utolsó tíz percben sokáig egy-egy kosár esett mindkét oldalon, Ruff-Nagy triplával lendített egyet a csapaton, ami után a büntetőt is bedobta (51–65). Eldőlni látszott a találkozó, érdemben nem is változott a játék képe a hátralévő időben. Csapatunk kissé nehezen melegedett bele, de végül fontos győzelmet aratott, ezzel sikerélménnyel a háta mögött utazhat a jövő hétvégén Miskolcra, a Magyar Kupa nyolcas döntőjére, ahol az ellenfél a negyeddöntőben a PEAC lesz.

Iványi Dalma: – Nem lehetett tudni, mire számítsunk a hosszabb szünet után, de nagyjából azt kaptam, amit vártam. Hullámzó volt a játékunk, az első félidőben voltak gondjaink, türelmetlenek voltunk támadásban, kevésbé kemények védekezésben, de aztán megfordítottuk a gondolkodásunkat, és a másik két negyedben már jól játszottunk. Kicsit talán több energiát kellett elhasználni, mint amennyivel le lehetett volna hozni ezt a találkozót, de jól jött ez a meccs, hogy lássuk, min kell dolgozni a hét elején, és egy kicsit visszarázott bennünket a meccsritmusba a Magyar Kupa előtt.