Sopron Basket–UNI Győr MÉLY-ÚT 83–50 (26–14, 17–18, 16–11, 24–7)

Sopron, NB I-es női mérkőzés, 500 néző. V.: Praksch, Farkas, Kovács N.

Sopron: FEGYVERNEKY 12/3, WILLIAMS 15/3, Varga A. 3, BROOKS 12/6, Határ 6. Cs.: Czukor 3, WALKER 14/6, KRAJISNIK 16, Varga S. 2. Edző: Gáspár Dávid.

UNI Győr: KIESEL 17, Dubei, Dombai 6, TÖRÖK Á. 10/6, Barnai 6. Cs.: Kéita 2, Lass 3/3, Weninger 1, Révész 1, Mansaré 4. Edző: Iványi Dalma.

A szokásos szezon eleji ünnepség – többek között a Magyar Kupa-zászló felvonása – vezette fel a megyei rangadót.

A Sopron kezdett jobban, két perc elteltével, 7–0-s hazai előnynél kért időt Iványi Dalma. A folytatásban sem találtuk az utat a gyűrűbe, az első kosarunkra majdnem négy percig kellett várni, Kiesel talált be (9–2). Noha akciókosarunk sokáig ez az egy volt, tartottuk a lépést a hazaiakkal (6. perc: 11–5). Kiesel kosár plusz büntetőjével még közelebb kerültünk a Sopronhoz, sőt, Lass triplájával az egyenlítés is összejött (11–11), várható volt Gáspár Dávidtól az időkérés. Hatásosak voltak a soproni edző szavai, mert a negyed végéig egy 11–0-s rohamot „repesztettek”, a negyed így magabiztos hazai előnnyel zárult (26–14).

A második tíz percben percekig nem esett kosár, két és fél perc után Krajisnik talált be, és a szakasz első négy percét 7–2-vel nyitotta a Sopron Basket, mely a negyed közepén kétszer annyi dobott pontnál járt (34–17). A nagyszünetig hátralévő időben megint csináltunk az első negyedhez hasonló jó szériát – 9–1-re nyertük azt a pár percet –, így elérhető közelségből várhattuk a folytatást (43–32).

A harmadik negyedben kiegyenlített volt a játék, a különbség sokáig nem változott, tartottuk a lépést a zöld-sárgákkal. A játékrész hajrájában viszont kicsit növelni tudta előnyét a Sopron Basket, a zárófelvonás előtt elhúzott 59–43-ra.

Az utolsó tíz perc elején megint nehezebben ment a pontszerzés, egy 4–0-val húszpontos lett a differencia (63–43). Fegyverneky hárompontosa után Iványi Dalma időt kért, hogy rendezze kicsit a sorokat. Sajnos nem sikerült, mert újabb soproni pontok jöttek, az eső öt percet 14–0-ra nyerte a hazai együttes, sőt, Brooks is beemelt egy hármast (76–43), Iványi Dalma megint kikérte idejét, ami után azért megszereztük első pontjainkat, de végül harminc ponton belülre nem tudtunk kerülni.

Összességben közel három negyedig tartottuk a lépést ellenfelünkkel, de a negyedikben összezuhantunk, így akkor már nem tudtuk megnehezíteni az esélyesebb soproniak dolgát.

Galéria

Gáspár Dávid: – Örülök, hogy az előző meccshez képest előbbre léptünk, és annak is, hogy a második félidőben csak tizennyolc pontot engedélyeztünk a szervezett győri csapatnak. A győzelem ellenére azért az látszik, hogy sok teendőnk van még, új emberek érkeztek a közelmúltban, hamarosan jön az irányítónk is. A következő meccs a Szekszárd elleni lesz, rendkívül fontos találkozó ez számunkra, bízom benne, hogy a közönségünk segítségével nyerni tudunk.

Iványi Dalma: – Tudtuk, hogy jó csapat a Sopron, amellyel a kulcs az agresszív védekezés lett volna ahhoz, hogy tartsuk velük a lépést. A második félidőben ez már nem sikerült, könnyen adtuk meg magunkat, szétestünk, hagytuk, hogy a Sopron domináljon. Az is lényeges, hogy az ilyen ellenfelek ellen nem a támadás hozza meg a ritmusunkat, hanem a védekezésből kell kiindulni. Ha ebben előre tudunk lépni, akkor jobb meccseket tudunk játszani, ezen kell dolgozni.