Elazig–UNI Győr MÉLY-ÚT 74–67 (28–23, 12–14, 19–11, 15–19)

Elazig, női Európa-kupa-mérkőzés. V.: Perlic, Mikulic (horvátok), Mumini (koszovói).

Elazig: MORGAN 19/9, Dabakoglu 4, RAZHEVA 13, PULLIAM 19/9, Yalcinkaya 4. Cs.: Brych 8, Sonmez 5/3, Yalcin 2. Edző: Aziz Akkaya.

UNI Győr: MCDONALD 27/6, Dombai 3, Weninger 10/6, Török Á. 6, Oroszová 7. Cs.: MARKOVIC 6, Var-ga Zs. 4, Ruff-Nagy D. 4. Edző: Iványi Dalma.

Oroszová szerezte meg a labdát a feldobásnál, mi támadhattunk először, és jól el is kaptuk a fonalat. Két gyors kosárral szereztünk vezetést. A hazaiak két és fél perc után szerezték az első akciókosarukat, ezzel lett 7–3 a javunkra. Továbbra is a mi akaratunk érvényesült, keményen, agresszíven védekeztünk, és az ellenfél palánkjánál is megtaláltuk a dobási lehetőségeket. Ennek köszönhetően 11–5-re, majd 21–11-re vezettünk. A szakasz végjátékában viszont megtorpantunk kicsit, ezt kihasználva a hazaiak egy 17–2-es rohammal átvették a vezetést.

A második tíz perc kiegyenlített játékot hozott. A török csapat őrizte előnyét, mely hol két pont volt (30–28), hol nőtt egy kicsit (35–28). Szerencsére ilyenkor mindig volt valaki, aki kritikus pillanatban eredményes volt, így Weninger triplájával kapaszkodtunk a félidő utolsó szakaszában (37–33). Erre egy hazai hármas volt a válasz. A negyed végén McDonald két büntetőjével és Török duplájával szoros maradt az állás (40–37).

Nem kezdődött pontgazdagon a második félidő, egy kicsit előbb kapta el a fonalat a hazai gárda, így érthető volt Iványi Dalma időkérése (48–39). Állandósult a hét-kilenc pontos különbség (53–44). Most úgy alakult az állás, hogy mikor mi kerültünk az ellenfélhez közelebb, az Elazig dobott fontos kosarat, a dudaszó pillanatában egy tripla is beesett tőlük, így tíz pont fölé nőtt a különbség a zárószakasz előtt (59–48).

Az utolsó negyedben nagyot harcoltunk, feljöttünk hat pontra (63–57), ott lihegtünk a törökök nyakán, akik három és fél perccel a vége előtt 65–60-nál időt is kértek. A folytatásban Török kosarával tovább kapaszkodtunk, majd egy triplaváltás után – Morgan és McDonald volt az elkövető – az utolsó két perc-nek mínusz hárommal mentünk bele (68–65). Brych kosara után Iványi Dalma kért időt. A végjátékban egy triplával még izgalmasabbá tehettük volna a mérkőzést. Sajnos a dobás nem volt pontos, így végül nagy küzdelemben maradtunk alul az Európa-kupa nyitófordulójában.

Iványi Dalma: – Szomorú vagyok a vereség miatt, mert nagyot küzdött a csapat, szinte végig kontrolláltuk a meccs ritmust, ám elég volt egy-két apró hiba, dekoncentráltság, rossz dobás választás, védekezésben elalvás, ami a vereségünket okozta. Annak viszont örülök, hogy ezúttal is léptünk egy kicsit előre.

Aari McDonald: – Kemény meccs volt, jó volt, ahogyan kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, és támadásban is volt türelmünk. Viszont ahhoz, hogy egy ilyen meccset megnyerjünk a jövőben, ahhoz az kell, hogy negyven percen keresztül keményen védekezzünk, és tartsuk magunkat a megbeszélt taktikához. Összességében meccsről meccsre javulunk, ami mindenképpen örömteli.