UNI Győr MÉLY-ÚT–DVTK 78–92 (28–26, 14–29, 15–17, 21–20)

Győr, 200 néző. V.: Kapitány, Frányó, Csabai-Kaskötő.

UNI Győr: MCDONALD 16, Dombai 9/3, DUBEI 15/6, Török Á. 12/6, Markovic 11/3. Cs.: Oroszová 8, Weninger 1, Rozmán 2, Varga Zs. 4, Ruff-Nagy D. Edző: Iványi Dalma.

DVTK: Medgyessy 12/3, AHO 18/6, JOVANOVIC 11/3, Kiss A. 4, GREEN 27. Cs.: Kányási 6, Tóth F. 2, Bogicevic 2, Bernáth 10/6. Edző: Földi Attila.

Új szerzeményünk, Aari McDonald dobta az első kosarat, lendületet adva ezzel a többieknek, sűrűn potyogtak a kosarak, Dubei és Török is beemelt tőlünk egy hármast. Ezeknek is volt köszönhető, hogy a 4. percben 12–10-re vezettünk. A vendégek egy 7–0-s sorozattal fordítottak, de előbb Török, majd Dubei kosár plusz büntetőjével visszavettük a vezetést (7. perc: 18–17). A negyed fordulatokban gazdag hajrájában nekünk jött ki jobban a lépés, így 28–26-re vezettünk.

Markovic kosarával kezdődött a második tíz perc, majd Török folytatta egy bravúros „pincérdobással” (32–26). Két triplával kiegyenlített a DVTK. Továbbra is felváltva vezettek a csapatok, a szakasz közepéhez érve a miskolciaknál volt az előny (38–42). Időt is kért Iványi Dalma. Markovic fontos triplát emelt be. Védekezésben akadtak gondjaink, ráadásul Dubeire sportszerűtlent fújtak, amiből csak egy pontot szerzett a DVTK, így is hét ponttal vezetett (42–49). A félidő hajrájában tíz pont fölé nőtt a különbség (42–53), amit a dudaszóra még kettővel megtoldottak a vendégek (42–55).

Dombai triplával nyitotta a második félidőt, de gyorsan jött a válasz. Tartotta a tíz pont fölötti különbséget a vendéggárda, valahogy mindig megtalálták a rést a védekezésünkben a miskolciak, ráadásul elég pontatlanul dobtunk, és kicsit tanácstalanok is voltunk. Iványi Dalma a 26. percben időt is kért (49–66). Dubei törte meg a kosárcsendet, de Aho triplájával a húszpontos előny közelébe került a diósgyőri gárda (28. perc: 51–70). Sokat ebből nem tudtunk faragni, az utolsó felvonásnak mínusz tizenötről vágtunk neki (57–72).

Medgyessy kosár plusz büntetőjére Dubei triplával válaszolt a zárónegyed elején. Aho kipontozódott a vendégeknél, Jovanovic pedig megsérült a vendégeknél, Török triplájával pedig feljebb zárkózott csapatunk, ki is kérte idejét Földi Attila (64–75). Török is megkapta ötödik személy hibáját, így a hajrára elveszítette a csapatkapitányt az együttes. Jelentős fordulat nem állt be a mérkőzésbe, olykor szerencsénk sem volt, így simán vezetett a miskolci gárda (37. perc: 70–83). Ezen nem is tudtunk változtatni, így bár küzdöttünk-hajtottunk, vereséget szenvedtünk, mert a diósgyőriek ezúttal kicsit jobban és összeszedettebben játszottak.

Iványi Dalma: – Azért vagyok mérges, mert a hetvennyolc dobott pont nem rossz, viszont kilencvenkettőt nem lehet kapni, ha nyerni szeretnénk. Egész héten nagy hangsúlyt fektettünk a védekezésre, de sajnos nagy részében még sem állt össze. Ehhez párosult, hogy jó dobóformát mutatott a Diósgyőr, mikor pedig jó volt a védekezés, azt nem tudtuk támadásban megkoronázni.

Földi Attila: – Azt gondolom, megérdemelten nyertünk, a múltkori vereségnél sem volt gond a motiváltsággal, most is nagyon akart, küzdött a társaság. Nagyon az elején vagyunk a szezonnak, biztos vagyok benne, hogy lesznek olyan meglepetések, mint a mi Csata elleni vereségünk, de olyan is, mint ez a mostani siker. A szezon előtt bennünket nem soroltak az esélyesek közé, abban bízom, hogy oda tudunk érni az emlegetett Sopron–Szekszárd–Győr trióhoz.

Aari McDonald: – Kevés időt készültem még együtt a csapattal, még a társakat, a figurákat is meg kell ismernem, de bízom benne, lesz ez még jobb is. Sok időnk nincsen, mert szerdán újabb bajnoki van, de szerintem meccsről meccsre jobbak leszünk.

Aho Nina: – Meccs közben nem jutott eszünkbe, hogy tavaly nagyobb előnyből kikaptunk Győrben, most végig nagyon koncentráltak voltunk, és ez döntött. Mikor kicsit megakadtunk, akkor sem estünk kétségbe, és mindig tudtunk újítani.

A meccs galériája ide kattintva látható.

Fotók: Krizsán Csaba