Csata–UNI Győr MÉLY-ÚT 57–90 (12–19, 11–26, 15–18, 19–27)

Budapest, NB I-es mérkőzés. V.: Kapitány, Kovács N., Horváth Cs.

Csata: Horváth B. 10/6, Strausz, Lelik 7/3, Hegedűs 9/3, DEAN 12. Cs.: Toman, Gyöngyösi 6, Angyal N. 2, Zele 4, Böröndy 7/3. Edző: Tursics Krisztián.

UNI Győr: CANADA 7, DUBEI 14/6, DOMBAI 10/6, Török Á. 6/6, MOMPREMIER 21. Cs.: Ruff-Nagy D., Weninger 8, OROSZOVÁ 17/9, Rozmán 2, Varga Zs., Baffy 5/3. Edző: Iványi Dalma.

Kiegyenlített első percek után – 8–7-re még a Csata vezetett – magunkhoz ragadtuk az irányítást, és egy 6–0-ás rohanással nagyobb előnyt szereztünk, melyet a negyed hajrájában még növelni is tudtuk. A második tíz percet 11–0-val nyitottunk, amivel megnyugtatóvá vált az előnyünk. A hazaiak igazán nem találtak rajtunk fogást, a félidő hajrájában már húsz pont is volt a különbség a javunkra (23–43). 

A fordulás után sem változott a játék képe, magabiztosan őriztük az előnyt, Iványi Dalma igyekezett forgatni a csapatot, és ahogyan előzetesen kérte, mindenki hozzá tudta tenni a magáét a játékhoz. Ennek is köszönhetően már 60–35-re is vezettünk. A zárószakaszban még erre is rá tudtunk pakolni, igazából a végére már csak a különbség volt a kérdés.

Mindez azt jelenti, hogy az alapszakaszt a negyedik helyen zártuk – mivel a PEAC némi meglepetésre legyőzte a Szekszárdot, az egymás elleni eredményeben pedig a pécsiek a jobbak –, és a rájátszásban a DVTK ellen kezdünk az elődöntőbe jutásért. A párharc az egyik fél két győzelméig tart majd.

Iványi Dalma: – Nagyon örülök, nemcsak a győzelemnek, hanem a mutatott játéknak is. Most együtt volt minden, fókuszban voltunk, azzal a keménységgel játszottunk, ahogyan szerettük volna. Szinte az egész meccsen fegyelmezettek voltunk. Jó volt a meccs és a csapat összképe.