A második helyet szerezte meg az alapszakaszban csapatunk, a SERCO UNI Győr. A szereplés minden várakozást felülmúlt, de a java csak most következik, ráadásul a rájátszást kulcsemberünk, a vállsérülés miatt kiesett Beatrice Mompremier nélkül kell végigjátszanunk.

 

Vezetőedzőnk, Cziczás László így értékelte a bajnokság első szakaszát: „Azt gondolom, ezzel az eredménnyel maximálisan elégedettek lehetünk. Csak két euroligás csapattól kaptunk ki, a Soprontól oda-vissza, illetve a DVTK otthonában. Ugyanakkor a miskolciakat hazai pályán meggyőző játékkal vertük. Elemezgethetjük, hogy esetleg volt egy-két rosszabb meccsünk, de eddig több mint harminc találkozót vívtunk meg a szezon során, teljesen normális, hogy be-becsúszik néhány, amellyel nem voltam elégedett, de összességében ennél jobbat nem kívánhattam volna. A lényegi rész most következik, Beatrice nélkül ez azért nem lesz egyszerű, de volt egy kis időnk, hogy ennek megfelelően kicsit átalakítsuk a játékunkat. Bízom abban, hogy a folytatásban is eredményesek tudunk lenni.”

 

Ami a folytatást illeti, kedden 18:00-kor a hetedik helyezett TFSE-MTK ellen kezdjük a negyeddöntőt, hazai pályán. A mérlegünk a fővárosi csapat ellen igencsak egyoldalú, eddig 12 találkozón 11 győri győzelem mellett 1 TF siker született, így joggal bizakodhatunk egy jó kezdésben a rájátszásban. A keddi találkozóra várunk minden érdeklődőt az Egyetemi sportcsarnokba!